autor:

simona stana

» » Mancaruri cu peste

Pangasius cu solzi si sos

Autor: simona stana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simona stana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 august 2009

Ingrediente
2 File de pangasius, 2 cartofi, 50 grame de unt, 2 linguri de faina, 1 galbenus de ou, sare si piper, ulei pentru prajit, Pentru sos, 200 grame ceapa, zeama de la o portocala, 50 ml vermut, 50 ml vin alb sec, 500 ml supa de peste9sau de concentrat), 20 grame unt, 400 ml smantana dulce, 1 crenguta rozmaein

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Fileurile de peste se ajusteaja frumos,se spala si se sterg bine.Cartofii curatati se feliaza subtire apoi se decupeaza rondele mici.Cartofii se oparesc in apa cu sare apoi se scurg.Fileurile de peste se sareaza si se pipareaza .Cartofii se ung cu unt topit si se dau prin faina apoi se lipesc in forma unor soltzi pe fileurile unse in prealabil cu galbenus.Fileurile se rumenesc pe ambele parti intr-o tigaie cu ulei incins,prima data pe partea fara cartofi.Se lasa pana se prajesc cartofii.
Sosul se prepara astfel.
ceapa tocata marunt se prajeste in unt apoi se stinge cu vin si vermut.Se fierbe pana se mai ingroasa.Se adauga smantana dulce.Sucul de portocale se fierbe separat cu crenguta de rozmarin ,se pune in sos si se mai fierbe putin.Se strecoara sosul printr-o sita apoi se pun 2 linguri de sos pe o farfurie peste care se aseaza fileul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pangasius cu solzi si sos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de Pangasius cu cartofi la cuptor

File de Pangasius cu cartofi la cuptor

Bagam la cuptor in tava fileurile,pe care in prealabil le ornam si le motzam cu ce dorim si ne place.Punem

47 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
File de macrou la gratar

File de macrou la gratar

Pestele se dezgheata,se spala si se sareaza. Sucul de lamaie se amesteca intr-un castron cu uleiul

3 voturi    8 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

    Delicios

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

    Bun,bun,bun...

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 2 File de pangasius
  • 2 cartofi
  • 50 grame de unt
  • 2 linguri de faina
  • 1 galbenus de ou
  • sare si piper
  • ulei pentru prajit
  • Pentru sos
  • 200 grame ceapa
  • zeama de la o portocala
  • 50 ml vermut
  • 50 ml vin alb sec
  • 500 ml supa de peste9sau de concentrat)
  • 20 grame unt
  • 400 ml smantana dulce
  • 1 crenguta rozmaein

Raporteaza reteta

Retete
de simona stana
Chiftea umpluta cu oua

Chiftea umpluta cu oua

Se pune painea la inmuiat intr-un vas cu apa.Intr-un bol se pune carnea,miezul de paine stors de

21 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Salata de legume cu carne

Salata de legume cu carne

Se pun la fiert in 5litri de apa carnea cu sare,cateii de usturoi,ceapa intreaga,jumatate din legatura

9 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Salate de legume
Chiftelute cu cascaval si oua fierte

Chiftelute cu cascaval si oua fierte

Se pune painea la inmuiat intr-un vas cu apa.Intr-un bol se pune carnea,miezul de paine stors de

1 vot    4 comentarii
1h
Aperitive cu oua

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Delicios

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
Scrumbie la cuptor cu legume