autor:

Greta_Rachita

» » Paste si pizza

Pappardelle din cacao cu sos de gorgonzola si nuci

Autor: Greta_Rachita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 05 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Greta_Rachita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 05 mai 2014

Ingrediente
- 180 g faina 00, , - 20 g cacao amara, , - un varf de cutit de sare, , - 2 oua, , - apa, , - 100 g de gorgonzola, , - 50 ml lapte, , - 50 g nuci, , - piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Pe masa de lucru distribuim faina impreuna cu praful de cacao si sarea sub forma unei fantani. Adaugam in mijloc ouale si incepem sa framantam. Daca e nevoie adaugati putina apa. Trebuie sa rezulte un aluat omogen, catifelat. Punem aluatul obtinut intr-un prosop de bucatarie usor umed si il lasam sa odihneasca pentru circa 30 minute -1 ora intr-un loc racoros.

Trecut acest timp intindem aluatul cu facaletul sau cu masina de intins pasta (in acest caz treceti de mai multe ori aluatul prin masina pentru a-i da elasticitate). Trebuie sa obtineti un aluat cu o grosime de circa 1 mm. Distribuiti putina faina deasupra paturii obtinute, rulati-o si taiati la o largime de 1,5 cm- 2 cm. Desfaceti pappardellele obtinute si distribuiti-le pe masa de lucru cu putina faina.

Intr-o oala puneti apa la fiert si cand incepe sa fiarba adaugati sare mare si pappardellele. In 2-3 minute sunt fierte.

Intre timp intr-o tigaie puneti gorgonzola cu laptele la foc mic si amestecati pana ce obtineti o crema. Taiati nucile marunt (le puteti macina si marunt de tot dacavreti un sos mai cremos sau le puteti lasa mai mari daca vreti sa aveti o parte crocanta in farfurie- eu am ales aceasta varianta) si le adaugati la sosul de gorgonzola. Sarati si piperati – eu de obicei in sosul de gorgonzola nu mai adaug sare pentru ca mi se paredestul de sarata aceasta branza. Scurgeti pastele, tinand deoparte 1 polonic -2 din apa in care au fiert. Amestecati pastele cu sosul de gorgonzola si apa in care au fiert pastele. Aceasta apa ajuta sa nu obtinem un preparat prea uscat. Pastele au tendinta de a absoarbe sosul si daca nu adaugam apa, pierdem cremozitatea preparatului. Saltati pastele si serviti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pappardelle din cacao cu sos de gorgonzola si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Lasagna bologneza

Lasagna bologneza

1. Se toaca morcovul si una dintre cepe si se calesc in unt. Se adauga carnea tocata si se prajeste

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • - 180 g faina 00
  • - 20 g cacao amara
  • - un varf de cutit de sare
  • - 2 oua
  • - apa
  • - 100 g de gorgonzola
  • - 50 ml lapte
  • - 50 g nuci
  • - piper

Raporteaza reteta

Retete
de Greta_Rachita
Cheesecake cu capsuni

Cheesecake cu capsuni

Pisam bine biscuitii ajuntandu-ne cu un robot de bucatarie. Adaugam untul si continuam sa mestecam.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Trandafiri sarati

Trandafiri sarati

Am dizolvat drojdia in apa. Pe o placa de lemn, am format un mic vulcan din faina, in mijloc am pus

1 vot    2 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Am spalat sparanghelul si l-am taiat in bucatele cam de circa 2 cm fiecare lasand intregi partile

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Penne cu sos de smantana si ciuperci