autor:

Anca E. Voicu

» » , , Retete de Pasti, Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Pasca impletita

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 aprilie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 aprilie 2018

Ingrediente
25 g drojdie proaspătă, 2 ouă, 3 linguri zahăr, 200 ml lapte călduţ, 180 ml apă călduţă, 1 linguriţă rasă cu sare, 600 g făină, aprox 100 ml ulei pentru frământat, , pentru crema de brânză:, 500 g brânză dulce, 4 linguri zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 2 ouă + 1 albuş, Stafide, , 1 gălbenuş, puţin lapte şi puţin zahăr pentru uns, , Dimensiuni tavă de copt rotundă: 25 cm diametru

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Anul acesta am pregătit pască împletită cu brânză dulce, într-un mod diferit de ce am mai pregătit altă dată. A ieşit peste aşteptările mele, am rezistat cu greu să nu ciugulesc din ea până a doua zi, iar felul cum s-a bucurat naşa mea de ea când i-am dăruit-o m-a bucurat şi mai tare.





Mod de preparare:

Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ, se amestecă apoi cu ouăle, zahărul, restul de lapte, apa şi sare. Se amestecă adăugând făina până când aluatul devine consistent. Eu l-am mutat apoi într-un vas înalt de plastic pentru că frământ mai uşor în el. Se frământă, adăugând mereu puţin câte puţin uleiul.

Se acoperă cu folie şi se lasă la crescut până îşi dublează volumul.



Pentru crema de brânză: se amesteca brânza dulce cu zahărul, zahărul vanilat, gălbenuşurile, apoi se încorporează treptat albuşurile bătute spumă.



Se împarte aluatul în trei părţi: 2 mai mari şi una mai mică. Se presară făină pe masa de lucru sau se lucrează pe o planşetă din silicon.

Din primul aluat (mai micuţ) se întinde o foaie, care va fi baza păștii şi care se aşază într-o formă rotundă pentru copt (cu foaie de copt sau unsă cu grăsime şi tapetată cu făină). Se ridică cu degetele aluatul pe marginile tăvii şi se presează puţin, ca să nu se verse umplutura.

Din al doilea aluat (şi cel mai mare) se întinde o foaie care se împarte în 6 fâşii, care se ung cu doar puţină umpltură, apoi se formează 2 împletituri. Se aşază împletiturile sub forma unui cerc, peste baza păștii.

În mijloc se umple cu crema de brânză.

Din al treilea aluat (mai micuţ) se întinde o foaie care se împarte în 4 fâşii: acestea se răsucesc două câte două şi se formează crucea.

Eu am mai lăsat la crescut în tavă pentru că am avut cozonacii la cuptor, dar se poate unge imediat cu gălbenuş amestecat cu puţin lapte, se presară zahăr şi se coace la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 40 de minute.



Timp de pregătire: 1h 20

Timp de coacere: 40min

Porţii: 12

Poftă Bună!



Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/04/pasca-impletita.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca impletita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Iepurasi de pasca cu prune uscate si rodie

Iepurasi de pasca cu prune uscate si rodie

Punem prunele la hidratat in apa calduta cu esenta de rom, pentru circa 30 de minute, apoi le punem

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Drob de miel

Drob de miel

-Se pun la fiert maruntaiele de miel cu apa,sare si foi de dafin, -Se toaca carnea de porc,

2 voturi    1 comentariu
2h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Petrisor , 13 aprilie 2018

    fOARTE BUNAAAAA, IMI PLACE TARE MULT.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 25 g drojdie proaspătă
  • 2 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 200 ml lapte călduţ
  • 180 ml apă călduţă
  • 1 linguriţă rasă cu sare
  • 600 g făină
  • aprox 100 ml ulei pentru frământat
  • pentru crema de brânză:
  • 500 g brânză dulce
  • 4 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 ouă + 1 albuş
  • Stafide
  • 1 gălbenuş
  • puţin lapte şi puţin zahăr pentru uns
  • Dimensiuni tavă de copt rotundă: 25 cm diametru

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Petrisor

fOARTE BUNAAAAA, IMI PLACE TARE MULT.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Melcisori de toamna cu nuci, alune de padure si fructe Melcisori de toamna cu nuci, alune de padure si fructe

Pentru aluat: aluatul l-am facut la masina de paine, iar pentru asta am procedat in felul urmator. Laptele caldut impreuna cu drojdia,

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Retete de Pasti
Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

4 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de Pasti
Tort de Paste