autor:

Greta_Rachita

» » Dulciuri diverse

Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Autor: Greta_Rachita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Greta_Rachita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 aprilie 2014

Ingrediente
- 500 g faina, , - 200 g lapte, , - 100 g apa, , - 2-3 linguri de zahar, , - 1 pliculet de drojdie uscata, , - 2 galbenuse + 3 oua, , - coaja lamaie, , - 50 g unt, , - 500 g branza dulce de vaca (eu am folosit urda de data aceasta), , - 3 plicuri de zahar vanilat, , - 1 esenta de rom, , - 1 baton de vanilie, , - 150 g stafide, , - 3 linguri de gris

Dificultate: Medie Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Am pus laptele si apa caldute intr-un bol. Am adaugat zaharul si drojdia, 2-3 linguri de faina si am amestecat. Am lasat amestecul la calduta pana ce a inceput sa creasca. Am adaugat restul de faina, galbenusele de ou si untul topit (sanu fie fierbinte). Am framantat si am acoperit cu un prosop de bucatarie. Am lasat la dospit.



Intre timp am pregatit umplutura. Am amestecat urda cu zaharul vaniliat si cu galbenusele de la 2 oua. Am adaugat esenta de roma, semintele de la un baston de vanilie, coja rasa de la o lamaie. Am batut separat albusuriele de la 2 oua si le-am adaugat la umplutura. Am pus inauntru si stafidele, pe care le-am tinut pentru 15-20 minute in apa calduta. Amestec totul.



Aluatul l-am impartit in 2. O parte am intins-o formand o foaie pe care am pus-o pe fundul unei tavi rotunde de diametru 25 cm, tapetata cu hartie de copt. Am pus in mijloc umplutura si am asezat marginile de aluat in jurul ei. Cealalta parte a aluatului am intins-o, am taiat-o in fasii subtiri pe care le-am impletitit. Impletiturile le-am pus de jur imprejur. Am uns pasca cu ou batut cu putin lapte si am dat-o la cuptor preincalzit, la 200 grade Celsius pentru 50 de minute. Am scos-o din cuptor si cu ajutorul unei pensule am uns-o cu miere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose de ciocolata cu dulceata de merisoare si crema de unt cu bezea elvetiana

Briose de ciocolata cu dulceata de merisoare si crema de unt cu bezea elvetiana

Mod de pregatire briose: 1. Se cerna faina intr-un bol mare, se adauga cernand si cacaua si se

2 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Placinta cu aluat foietaj, crema de branza, bezea, stafide si portocale, buna de luat la pachet la

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • - 500 g faina
  • - 200 g lapte
  • - 100 g apa
  • - 2-3 linguri de zahar
  • - 1 pliculet de drojdie uscata
  • - 2 galbenuse + 3 oua
  • - coaja lamaie
  • - 50 g unt
  • - 500 g branza dulce de vaca (eu am folosit urda de data aceasta)
  • - 3 plicuri de zahar vanilat
  • - 1 esenta de rom
  • - 1 baton de vanilie
  • - 150 g stafide
  • - 3 linguri de gris

Raporteaza reteta

Retete
de Greta_Rachita
Cheesecake cu capsuni

Cheesecake cu capsuni

Pisam bine biscuitii ajuntandu-ne cu un robot de bucatarie. Adaugam untul si continuam sa mestecam.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Trandafiri sarati

Trandafiri sarati

Am dizolvat drojdia in apa. Pe o placa de lemn, am format un mic vulcan din faina, in mijloc am pus

1 vot    2 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Am spalat sparanghelul si l-am taiat in bucatele cam de circa 2 cm fiecare lasand intregi partile

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Briose cu cocos