Ingrediente
250 gr fasole verde, apa, sare, 1 ceapa mica, rosie, 1 foaie dafin, Maioneza:, 1 galbenus de ou, ¼ lingurita mustar, 150 ml ulei, piper macinat, 3 graunti de usturoi, 1/2 lingurita zeama de lamaie, Optional:, marar verde(eu nu am pus)
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
13 voturi
Mod de preparare
Eu am avut fasolea la congelator si am pus-o la fiert direct congelata.
Se lasa la fiert pana cand se inmoaie bine, gustam o pastaie pentru a ne da seama cand este gata.
Apoi se pune intr-o sita la scurs si se lasa asa sa se raceasca, dupa care se va pasa cu blenderul sau robotul pana cand devine o pasta omogena, un piure.
Pentru maioneza, se curata usturoiul si se paseaza bine cu putina sare, apoi se adauga peste el galbenusul de ou si mustarul si se omogenizeaza bine totul.
Se mixeaza picurand ulei pana obtinem o maioneza groasa, dupa care se asezoneaza cu piper si zeama de lamaie.
Tocam solzisori o ceapa rosie, cat de marunt putem.
Se poate adauga in blender in acelasi timp cu fasolea verde, dar eu o prefer tocata.
Se amesteca ceapa cu pasta de fasole verde si maioneza si se mai asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Se poate orna cu rondele de ceapa rosie si marar.
Este foarte buna, mai ales servita cu paine prajita!