Pasta de zahar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pasta de zahar

Ingrediente

  • 450g zahar pudra
  • 50 g glucoza
  • 30ml apa
  • 5g gelatina
  • esenta migdale
  • vanilie sau rom

Mod de preparare

Punem o craticioara cu putina apa la fiert si dupa ce clocoteste, o dam la o parte. Cernem zaharul (la inceput 350-400g) si facem o adancitura. Hidratam gelatina in 30 ml apa pentru 5 minute, apoi asezam in apa fierbinte. Cantarim 50g glucoza (eu folosesc miere) si o incalzim pe foc (sa nu fiarba), apoi combinam gelatina cu glucoza, adaugam esenta si turnam in mijlocul zaharului, amestecand cu o lingura de lemn. Cand devine imposibil de amestecat incepem sa framantam pe masa. Nu puneti mai mult de 450g (este bine daca este lipicioasa). Se lasa sa se odihneasca 60 de minute (lasata la uscat la temperatura camerei). Pentru colorat: coloranti gel sau pudra. Singura materie care poate intra in contact cu pasta de zahar este crema de unt (unt amestecat cu zahar).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise