Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Pastai in sos cu usturoi

Ingrediente

  • 500 gr de pastai proaspete sau congelate
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 catei de usturoi
  • 20 gr de unt
  • 2 linguri de faina
  • mirodenii ptr friptura
  • apa cat trebuie ptr gatit
  • smantana lichida ptr gatit

Mod de preparare

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin.

Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim ceapa putin sa fie putin rumenita; adaugam pastaile si usturoiul tocat si lasam sa se amestece cu ceapa, adaugam apa cat sa acopere pastaiele si inca putin si lasam sa inceapa sa fiarba.

Cand fierbe, facem foc potrivit, adaugam paprica rosie dulce si putin praf de cardomon si putina sare si piper.

Intr-o tigaie incalzita bine, punem faina sa se incalzeasca si turnam smantana lichida si amestecam rantasul sa nu se prinda si, la nevoie, adaugam si putin din lichidul din sos, dupa care transferam in mancare rantasul il lasam sa dea un clocot si putem stinge focul.

Se pregateste o mamaliguta si se serveste cu pastai.

Se poate transforma aceasta mancare sa fie vegana, inlocuind untul cu margarina si smantana in smantana vegetala si iese foarte gustos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise