autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Paste cu pesto

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 06 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 06 iunie 2011

Ingrediente
320 g penne de orez, sare, , Pesto cu busuioc, 2 căţei de usturoi, 30 g mieji de nuca, 30 g brânză Parmesan, proaspăt rasă, 20 g fire proaspete de busuioc, 5 linguri de ulei de măsline extra virgin, , Pesto rosu, 2 căţei de usturoi, 30 g mieji de nuca, 30 g brânză Parmesan, proaspăt rasă, 20 g fire proaspete de busuioc, 5 linguri de ulei de măsline extra virgin, 2 rosii, curatate de seminte si coaja si tocata bucatele

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Se fierb cu clocot pastele in multa apa cu sare. Se scurg bine.
Se amesteca jumatate din paste cu un sos, cealalta jumatate cu celalalt. Se servesc fierbinti.

Se pun miejii de nuca pe o tava si se dau la cuptor la 200 °C. Se coc 5-6 minute, apoi se curata de coaja.

Se pun in blender miejii de nuca, busuioc, usturoi si se proceseaza. Se adauga Parmesan si putin ulei si se continua. Se adauga ulei pana se obtine consistenta dorita. Se scoate jumatate din sos, apoi se adauga rosia si se proceseaza inca o data.

Se servesc pastele cu cele doua sosuri, odata decorate cu carlionti de Parmesan, a doua oara cu frunze de busuioc.

Pesto este un sos vechi, tipic Mediteranei, ce există încă de pe vremea romanilor. Poetul Virgiliu îl descrie ca fiind un amestec de verdeţuri aromate si pisate, ulei de măsline, usturoi şi sare. Mai târziu, în zona oraşului Bologna, i s-au adăugat seminţe de pin şi brânză Parmesan, devenind astfel varianta modernă de pesto.

Există şi în Franţa, în Provenţa, o variantă aproape identică - numita pistou -, singura deosebire constituind-o lipsa seminţelor de pin din reţetă. O altă variantă interesantă de pesto, este cea siciliană, în care seminţele de pin sunt înlocuite cu migdale.
Există, de asemenea, numeroase alte variante de pesto verde în care busuiocul este înlocuit cu coriandru, pătrunjel, ruccola şi mentă. Trebuie amintit aici şi interesantul pesto roşu, la care s-au adăugat roşii-uscate-la-soare, tocate extrem de mărunt.

Sosul pesto preparat în casă merită efortul, fiindcă este mult mai aromat şi mai gustos decât cel de pe piaţă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu pesto" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu ciuperci si pesto de patrunjel

Paste cu ciuperci si pesto de patrunjel

Pui pastele la fiert, in apa clocotita, sarata si le fierbi cat sa ramana "al dente". Le scurgi. Calesti

5 voturi    1 comentariu
30 min
Paste si pizza
Paste cu sos  pesto , facut in casa

Paste cu sos pesto , facut in casa

Pastele se pun la fiert, conform instructiunilor de pe ambalaj, iar separat, pana ele se fierb, se

2 voturi    2 comentarii
20 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 320 g penne de orez
  • sare
  • Pesto cu busuioc
  • 2 căţei de usturoi
  • 30 g mieji de nuca
  • 30 g brânză Parmesan
  • proaspăt rasă
  • 20 g fire proaspete de busuioc
  • 5 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • Pesto rosu
  • 2 căţei de usturoi
  • 30 g mieji de nuca
  • 30 g brânză Parmesan
  • proaspăt rasă
  • 20 g fire proaspete de busuioc
  • 5 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • 2 rosii
  • curatate de seminte si coaja si tocata bucatele

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Amorosi al tonno