Paste cu pesto

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 320 g penne de orez
  • sare
  • Pesto cu busuioc
  • 2 căţei de usturoi
  • 30 g mieji de nuca
  • 30 g brânză Parmesan, proaspăt rasă
  • 20 g fire proaspete de busuioc
  • 5 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • Pesto rosu
  • 2 căţei de usturoi
  • 30 g mieji de nuca
  • 30 g brânză Parmesan, proaspăt rasă
  • 20 g fire proaspete de busuioc
  • 5 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • 2 rosii, curatate de seminte si coaja si tocata bucatele

Mod de preparare

Se fierb cu clocot pastele in multa apa cu sare. Se scurg bine.

Se amesteca jumatate din paste cu un sos, cealalta jumatate cu celalalt. Se servesc fierbinti.

Se pun miejii de nuca pe o tava si se dau la cuptor la 200 °C. Se coc 5-6 minute, apoi se curata de coaja.

Se pun in blender miejii de nuca, busuioc, usturoi si se proceseaza. Se adauga Parmesan si putin ulei si se continua. Se adauga ulei pana se obtine consistenta dorita. Se scoate jumatate din sos, apoi se adauga rosia si se proceseaza inca o data.

Se servesc pastele cu cele doua sosuri, odata decorate cu carlionti de Parmesan, a doua oara cu frunze de busuioc.

Pesto este un sos vechi, tipic Mediteranei, ce există încă de pe vremea romanilor. Poetul Virgiliu îl descrie ca fiind un amestec de verdeţuri aromate si pisate, ulei de măsline, usturoi şi sare. Mai târziu, în zona oraşului Bologna, i s-au adăugat seminţe de pin şi brânză Parmesan, devenind astfel varianta modernă de pesto.

Există şi în Franţa, în Provenţa, o variantă aproape identică - numita pistou -, singura deosebire constituind-o lipsa seminţelor de pin din reţetă. O altă variantă interesantă de pesto, este cea siciliană, în care seminţele de pin sunt înlocuite cu migdale.

Există, de asemenea, numeroase alte variante de pesto verde în care busuiocul este înlocuit cu coriandru, pătrunjel, ruccola şi mentă. Trebuie amintit aici şi interesantul pesto roşu, la care s-au adăugat roşii-uscate-la-soare, tocate extrem de mărunt.

Sosul pesto preparat în casă merită efortul, fiindcă este mult mai aromat şi mai gustos decât cel de pe piaţă.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise