autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Paste cu pesto

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 06 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 06 iunie 2011

Ingrediente
320 g penne de orez, sare, , Pesto cu busuioc, 2 căţei de usturoi, 30 g mieji de nuca, 30 g brânză Parmesan, proaspăt rasă, 20 g fire proaspete de busuioc, 5 linguri de ulei de măsline extra virgin, , Pesto rosu, 2 căţei de usturoi, 30 g mieji de nuca, 30 g brânză Parmesan, proaspăt rasă, 20 g fire proaspete de busuioc, 5 linguri de ulei de măsline extra virgin, 2 rosii, curatate de seminte si coaja si tocata bucatele

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Se fierb cu clocot pastele in multa apa cu sare. Se scurg bine.
Se amesteca jumatate din paste cu un sos, cealalta jumatate cu celalalt. Se servesc fierbinti.

Se pun miejii de nuca pe o tava si se dau la cuptor la 200 °C. Se coc 5-6 minute, apoi se curata de coaja.

Se pun in blender miejii de nuca, busuioc, usturoi si se proceseaza. Se adauga Parmesan si putin ulei si se continua. Se adauga ulei pana se obtine consistenta dorita. Se scoate jumatate din sos, apoi se adauga rosia si se proceseaza inca o data.

Se servesc pastele cu cele doua sosuri, odata decorate cu carlionti de Parmesan, a doua oara cu frunze de busuioc.

Pesto este un sos vechi, tipic Mediteranei, ce există încă de pe vremea romanilor. Poetul Virgiliu îl descrie ca fiind un amestec de verdeţuri aromate si pisate, ulei de măsline, usturoi şi sare. Mai târziu, în zona oraşului Bologna, i s-au adăugat seminţe de pin şi brânză Parmesan, devenind astfel varianta modernă de pesto.

Există şi în Franţa, în Provenţa, o variantă aproape identică - numita pistou -, singura deosebire constituind-o lipsa seminţelor de pin din reţetă. O altă variantă interesantă de pesto, este cea siciliană, în care seminţele de pin sunt înlocuite cu migdale.
Există, de asemenea, numeroase alte variante de pesto verde în care busuiocul este înlocuit cu coriandru, pătrunjel, ruccola şi mentă. Trebuie amintit aici şi interesantul pesto roşu, la care s-au adăugat roşii-uscate-la-soare, tocate extrem de mărunt.

Sosul pesto preparat în casă merită efortul, fiindcă este mult mai aromat şi mai gustos decât cel de pe piaţă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu pesto" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu sos pesto si parmezan

Paste cu sos pesto si parmezan

Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Puteti folosi orice alte paste, de exemplu

6 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste cu pesto de busuioc si spanac

Paste cu pesto de busuioc si spanac

Exceptand uleiul, se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza pana se formeaza o pasta. Se

1 vot    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 320 g penne de orez
  • sare
  • Pesto cu busuioc
  • 2 căţei de usturoi
  • 30 g mieji de nuca
  • 30 g brânză Parmesan
  • proaspăt rasă
  • 20 g fire proaspete de busuioc
  • 5 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • Pesto rosu
  • 2 căţei de usturoi
  • 30 g mieji de nuca
  • 30 g brânză Parmesan
  • proaspăt rasă
  • 20 g fire proaspete de busuioc
  • 5 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • 2 rosii
  • curatate de seminte si coaja si tocata bucatele

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paste cu sos de ciuperci