Paste cu porc si ghebe

Timp pregatire
70 minute
Paste cu porc si ghebe

Ingrediente

  • 500 gr cotlet de porc
  • 200 gr ghebe in saramura
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 cana suc de rosii de casa
  • 2 linguri paste de gogosari cu kapia
  • 250 gr paste (eu am folosit melcisori de la Hutton)
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • patrunjel verde
  • 1 catel de usturoi

Mod de preparare

Ghebele le spalam apoi le fierbem pana se desareaza. Le punem intro sita sa se scruga apoi le tocam, dar nu marunt. Spalam bucata de cotlet, o tamponam cu un servetel de bucatarie apoi o taiem bucatele mai lunguiete. Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il decojim si il taiem cubulete.

Intr-o tigaie incingem uleiul, rumenim usor bucatile de carne, apoi punem ghebele. Le inabusim 3-4 minute, adaugam ceapa morcovul, acoperim toate cu apa.Condimentam cu sare, piper, boia de ardei dulce apoi punem si pasta de gogosari cu kapia. Le amestecam bine, lasam sa scada la foc potrivit si acoperim tigaia.

Pe parcursul fierberii mai adaugati apa fierbinte atat cat este necesar. Cand carnea este bine patrunsa, incorporam sucul de rosii, busuiocul uscat si lasam sa fiarba circa 5 minute (aveti grija sa mai fie zeama ca sa aiba cu ce sa se formeze sosul). La final punem pasta de tomate, usturoiul pisat si mai lasam 2 minute pe foc.

Tragem tigaia de pe foc si presaram patrunjel verde tocat. Punem la fiert intr-o oala apa cu putina sare si 1 lingura de ulei. Cand clocoteste dam drumul pastelor si le fierbem circa 8 minute (acum depinde de pastele ce le folositi). Cand sunt gata le scurgem bine de apa.

Pastele fie le amestecam cu sosul pregatit mai sus, fie le punem pe un platou, iar deasupra sos.

Reteta pregatita de Rocsi @www.rocsyinbucatarie.blogspot.ro cu paste oferite de Hutton.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,

Bors de dovlecei cu stevie
Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor