Am pus cratițele cu apă pe foc mediu spre mare. Când a început să fiarbă apa în cratița mică, pentru că a început să fiarbă mai repede decât în cea mare, am pus mazărea și sparanghelul și le-am lăsat cam 5 minute, apoi le-am strecurat și le-am pus într-un vas cu apă foarte rece (nu aveam gheață, dacă aveți folosiți-o, astfel sparanghelul și mazărea vor rămâne de o culoare verde frumoasă). Am pus într-o tigaie la topit untul cu uleiul de măsline.
În timpul ăsta a început și apa din cratița mare să bulbucească, așa că am pus și pastele și le-am fiert fix 6 minute. În untul topit am tras puțin sparanghelul și mazărea, am adăugat sarea, piperul, coaja și zeama de lămâie, apoi pastele și cu încă vreo 2 linguri cu apă în care au fiert pastele. Am dat focul mai tare și le-am amestecat bine pe toate, le-am ținut pe foc aproximativ 3 minute, apoi le-am pus în farfurie, am ras puțin parmezan și le-am mâncat repejor, repejor.
Mă repet, știu, dar nu mă pot stăpâni :)). Delicioase, sosul de unt cu lămâie merge de minune cu sparanghelul și mazărea fină, pastele astea sunt gustoase, gustoase și împreună sunt un fel pe care l-aș mânca oricând cu mare drag :).
Reteta pregatita de Mariana @www.mariana-kitchening.blogspot.ro/ cu paste oferite de Hutton.
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii