Am pus cratițele cu apă pe foc mediu spre mare. Când a început să fiarbă apa în cratița mică, pentru că a început să fiarbă mai repede decât în cea mare, am pus mazărea și sparanghelul și le-am lăsat cam 5 minute, apoi le-am strecurat și le-am pus într-un vas cu apă foarte rece (nu aveam gheață, dacă aveți folosiți-o, astfel sparanghelul și mazărea vor rămâne de o culoare verde frumoasă). Am pus într-o tigaie la topit untul cu uleiul de măsline.
În timpul ăsta a început și apa din cratița mare să bulbucească, așa că am pus și pastele și le-am fiert fix 6 minute. În untul topit am tras puțin sparanghelul și mazărea, am adăugat sarea, piperul, coaja și zeama de lămâie, apoi pastele și cu încă vreo 2 linguri cu apă în care au fiert pastele. Am dat focul mai tare și le-am amestecat bine pe toate, le-am ținut pe foc aproximativ 3 minute, apoi le-am pus în farfurie, am ras puțin parmezan și le-am mâncat repejor, repejor.
Mă repet, știu, dar nu mă pot stăpâni :)). Delicioase, sosul de unt cu lămâie merge de minune cu sparanghelul și mazărea fină, pastele astea sunt gustoase, gustoase și împreună sunt un fel pe care l-aș mânca oricând cu mare drag :).
Reteta pregatita de Mariana @www.mariana-kitchening.blogspot.ro/ cu paste oferite de Hutton.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii