Punem 1 lingura cu ulei de masline intr-o cratita antiaderenta si cei doi catei de usturoi curatati si usor zdrobiti. Cand uleiul s-a incins, adaugam pesmetul si il prajim pana cand capata o culoare aurie uniforma. Dam cratita la o parte si scoatem bucatile de usturoi (se arunca).
Luam o oala mai mare, adaugam 2,5L apa si ½ lingurita sare, punem la fiert si cand apa da in clocot, adaugam pastele. Amestecam putin, de 2-3 ori, punem capacul si din momentul in care incepe sa fiarba, lasam exact 3’. Consistenta pastelor trebue sa fie al dente.
Scurgem pastele si le adaugam peste pesmetul din cratita. Adaugam rosiile maruntite si dam cratita inca un minut pe foc, nu mai mult.
Intr-un bol amestecam uleiul de masline cu sucul si coaja rasa de lamaie, rupem cu mana, in bucatele mici frunzele de menta proaspata si le amestecam bine.
Turnam sosul optinut peste paste, bucatile de ton scurse si cascavalul ras.
Amestecam bine si le servim stropite cu putin ulei de pe rosii si optional cu inca putin cascaval.
Pofta buna!
Reteta pregatita de Lia @www.liavagateste.ro cu paste oferite de Hutton.
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii