Pastitsio cu branza sunca si sos bechamel

Timp pregatire
110 minute
Pastitsio cu branza sunca si sos bechamel

Ingrediente

  • 250 g penne Hutton
  • 250 g macaroane Hutton
  • 100 g foi lasagna Hutton
  • 300 g branzeturi diferite- eu am pus de 3 feluri
  • 150 g jambon Padurea Neagra
  • 80 g kaiser de casa
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 100 g cascaval afumat
  • 2-3 linguri faina
  • 80 g unt
  • 400 ml lapte
  • marar verde

Mod de preparare

Sunca si kaizerul le taiem feliute si le rumenim intr-o tigaie incinsa fara alta grasime, decat cea pe care o lasa ele (la foc mic). Fierbem pastele conform instructiunilor de pe plic si le dam sub un jet de apa rece, apoi le strecuram. Topim untul 40 g.

Cu foile de lasagne tapetam o forma (unsa cu putin unt) pe care o vom da la cuptor. Intre foi punem cateva picaturi de unt topit. Branza rasa si faramitata o amestecam cu sunca rumenita, un ou si mararul tocat. Asezonam daca este cazul. Macaroanele scurse le adaugam in compozitia de branza si amestecam cu grija sa nu rupem pastele.

Rasturnam compozitia astfel obtinuta in vasul tapetat cu foile de lasagna si acoperim cu o alta foaie de lasagna.

Preparam sosul bechamel in stil grecesc.Topim untul intr-o tigaie nonaderenta , adaugam faina si amestecam sa nu se arda,adaugam laptele putin cate putin si invartim sa nu se faca cocoloase. Daca cumva acestea tot se fac, strecuram sosul pentru a ramanea fin. Adaugam cascavalul ras si amestecam , apoi asezonam.Adaugam si cele doua galbenusuri si omogenizam apoi rasturnam sosul peste pennele asezate deasupra foii de lasagna.

Foile de lasagna le adunam deasupra, mai punem putin unt topit deasupra si putin cascaval ras si dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade cam 45 de minute pina se rumenesc foile de deasupra.

Dupa ce s-a copt pastitsio, portionam si servim ca atare sau cu un sos de iaurt deasupra.

Pofta mare sa aveti! Sa le mancati sanatosi!

Reteta pregatita de Sidy @www.sidyskitchen.blogspot.ro/ cu paste oferite de Hutton.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise