Pateu de ficat de pui

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Pateu de ficat de pui

Ingrediente

  • 500 gr ficat de pui
  • 1 ceapa
  • 1-2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 75 gr unt
  • nucsoara
  • sare, piper
  • boia de ardei dulce
  • 2-3 linguri de vin alb

Mod de preparare

Ficatei se spala si se pun la fiert in apa, fara sare, se poate adauga foi de dafin, (eu nu am pus, am fiert doar in apa), ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Calim ceapa si usturoiul in ulei, pana ce devina sticloasa, apoi stingem cu 2-3 linguri de vin si lasam sa fiarba pana ce scade, apoi se lasa la racit. Ficatei fierti, de asemenea, se lasa la racit.

Acum, aveti nevoie de un blender foarte bun, eu am unul de mana vertical, si se pun ficateii in vas cu ceapa calita, apoi se paseaza, se fac pasta. Adaugam untul si condimentam dupa gust, apoi se mai amesteca putin si gata pateul.

Se depoziteaza in borcanase 2-3 zile, iar deasupra se pune untura, asta ca sa tina mai mult. Se poate folosi ca si umplutura, pentru diverse aperitive.

Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise