Ingrediente
- un peste intreg, cam de 2-3 kg, curatat si taiat bucati (orice fel de peste), -un kg si jumatate de cartofi, -2 cepe rosii, -2 rosii, -8-10 catei de usturoi, -sare, -piper, -rozmarin, -o lamaie taiata rondele, -ulei de masline.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
31 voturi
Mod de preparare
-Intr-o tava puneti ulei de masline,asezati pestele taiat bucati,pe care l-ati sarat sipiperat pe ambele parti.printre peste "aruncati" usturoiul si o rosie taiata in patru sau rondele. Peste bucatile de peste asezati feliile de la o lamaie. Turnati in tava putina apa si dati la cuptor pentru cca 20 minute, la o temperatura de 150-160 grade. Dupa cele 20 de minute,dati drumul la grill, pentru inca 10 minute, pentru a se rumeni pestele.
-In cea de-a-2-a tava, puneti cartofii taiati cuburi si amestacati-i cu ulei, sare, piper si rozmarin. De asemenea, aruncati ceilalti catei de usturoi, care v-au ramas. Feliati o lamaie si puneti peste cartofi si o rosie taiata in patru sau rondele. Puneti putina apa si dati la cuptor, la fel ca la peste procedati.
PS: eu am pus amandoua tavile in acelasi timp in cuptor, dar desigur timpul de coacere al cartofilor este mai mare decat la peste.
Pofta buna!
Clara Cazacu , 26 ianuarie 2014
fara ceapa ca miroase
Mocanu Tony , 26 ianuarie 2014
si cu cepele ce ati facut?
constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011
Cred ca este o bunatate,arata super !
sapunaru laura (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2011
MIREY SI NOUA NE PLACE PESTELE ! CE-I DREPT SUNTEM NOROCOSI CU UN ASA PROPRIETAR.MA BUCUR CA TI-A PLACUT POSTAREA MEA..
mirey (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011
Pestele este mancarea mea preferata.Proprietarul ...nu ne da si noua asa un cadou?!
sapunaru laura (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011
DAAAA ! PESTELE ERA PROASPAT SI-L PRIMISEM DE LA PROPRIETARUL CASEI UNDE LOCUIESC.NU MA INTREBA,NU STIU CUM SE NUMESTE "RASA",NU MA PRICEP LA PESTI,DECAT SA-I GATESC....! CU RESPECT LAURA !
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011
hmmm...ce bunatate!