autor:

kok miori

» » Mancaruri cu peste

Peste la cuptor cu masline

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 13 noiembrie 2010

Ingrediente
1peste crap de 1,500gr taiat in felii potrivite, 1ceapa rosie mare taiata rondele, 1lingurita paprica iute, putin sare, piper, 1/4 pahar ulei de masline, 1/2 pahar de vin alb, 20 masline negre taiate in sferturi, 1foaie de frunza de dafna, citeva boabe de enibahar, suc de la 1/2 de lamaie, 1lamaie taiata felioare subtiri.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se pune uleiul ,paprica iute,sare, piper.Se amesteca totul si se unge pestele cu uleiul cu mirodenii si se lasa la frigider ptr 1/2 de ora.
Intr-o tava rezistenta la cuptor se aseaza un strat de ceapa pe toata suprafata tavii, se aseaza pestele peste ceapa si se toarna uleiul ce a mai ramas in bol.Se toarna vinul si se da la cuptorul incins la 200 de grade ptr 10 minute, dupa care se scoate din cuptor se adauga sucul de lamaie ,bucatile de masline si feliile de lamaie frunza de dafin si enibaharul si se lasa la copt inca 10-15 minute pina pestele se rumeneste putin.
Se poate servi caldut dar este mai gustos dupa citeva ore la rece.
Usor de facut si gustos. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la cuptor cu masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
CARAS PRAJIT

CARAS PRAJIT

Pestele se curata,se spala,se zvanta bine,se fac crestaturi pe fiecare parte a pestelui la distanta

17 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
File de Pangasius pe grill cu amestec de legume

File de Pangasius pe grill cu amestec de legume

Se pun legumele la fiert, se mai fierb cam 15-20 de minute, sa fie fierte dar sa nu se sfarame, dupa

21 voturi    5 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 1peste crap de 1,500gr taiat in felii potrivite
  • 1ceapa rosie mare taiata rondele
  • 1lingurita paprica iute
  • putin sare
  • piper
  • 1/4 pahar ulei de masline
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 20 masline negre taiate in sferturi
  • 1foaie de frunza de dafna
  • citeva boabe de enibahar
  • suc de la 1/2 de lamaie
  • 1lamaie taiata felioare subtiri.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

11 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Piftie de peste Piftie de peste

1. Peștele curățat și spălat bine se pune la fiert în aproximativ 3 litri de apă, împreună cu legumele ( doar vreo

0 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive
Somon cu sos de sofran si orez