autor:

» » Mancaruri cu peste

Peste la pachet

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 05 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 05 mai 2011

Ingrediente
1 pastrav, dorada sau caras, curatat de solzi si maruntaie, 1 lamaie, taiata felii, 1 lamaie, stoarsa de suc, sare, piper, 2 cm bucata de ghimbir, feliat subtire, 2 catei de usturoi, taiati firisoare subtiri, 1 lingura de vin alb, 1/3 ardei gras rosu, curatat si taiat fasiute, 1/3 ardei gras verde, curatat si taiat fasiute, 1 morcov mic, taiat fasiute, 1 ceapa rosie mica, taiata fasiute, putin ulei de masline, , Vinegreta:, 2 lingurite de suc de lamaie, 2 linguri de ulei de masline extra virgin, patrunjel tocat, sare, piper, vin alb si sec, rece, pentru servit

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Vreau sa va supun atentiei o modalitate simpla de a gati si asezona un peste intreg. Preparatul este unul sanatos, caci metoda respectiva nu foloseste grasimi, iar pestele este servit alaturi de legume, gatite suficient ca sa fie fragede si sa-si si pastreze nutrientii, culoarea si textura.

Se spala, se scurge si se usuca pestele prin tamponare cu prosoape de hartie. Se taie coada si inotatoarele. Se sareaza si se pipereaza.

Se ia o bucata de folie pergament. Se asaza una langa alta 8 felii de lamaie (rondele). Peste ele se asaza pestele. In interiorul pestelui se sareaza si se pipereaza si se asaza feliile de ghimbir si jumatate din usturoi. Restul de usturoi se presara deasupra pestelui.

Alaturi de peste se asaza legumele. Se stropeste totul cu putin ulei de masline, suc de lamaie si vin alb. Se inchide pachetul si se impatureste la capete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la pachet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pastrav
  • dorada sau caras
  • curatat de solzi si maruntaie
  • 1 lamaie
  • taiata felii
  • 1 lamaie
  • stoarsa de suc
  • sare
  • piper
  • 2 cm bucata de ghimbir
  • feliat subtire
  • 2 catei de usturoi
  • taiati firisoare subtiri
  • 1 lingura de vin alb
  • 1/3 ardei gras rosu
  • curatat si taiat fasiute
  • 1/3 ardei gras verde
  • curatat si taiat fasiute
  • 1 morcov mic
  • taiat fasiute
  • 1 ceapa rosie mica
  • taiata fasiute
  • putin ulei de masline
  • Vinegreta:
  • 2 lingurite de suc de lamaie
  • 2 linguri de ulei de masline extra virgin
  • patrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • vin alb si sec
  • rece
  • pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Retete

din Mancaruri cu peste

File de peste in sos picant cu legume File de peste in sos picant cu legume

Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei sa se incalzeasca, se prajesc ceapa si ardeii, apoi treptat celelalte legume se calesc putin.

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Somon grill