autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste la pachet

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 05 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 05 mai 2011

Ingrediente
1 pastrav, dorada sau caras, curatat de solzi si maruntaie, 1 lamaie, taiata felii, 1 lamaie, stoarsa de suc, sare, piper, 2 cm bucata de ghimbir, feliat subtire, 2 catei de usturoi, taiati firisoare subtiri, 1 lingura de vin alb, 1/3 ardei gras rosu, curatat si taiat fasiute, 1/3 ardei gras verde, curatat si taiat fasiute, 1 morcov mic, taiat fasiute, 1 ceapa rosie mica, taiata fasiute, putin ulei de masline, , Vinegreta:, 2 lingurite de suc de lamaie, 2 linguri de ulei de masline extra virgin, patrunjel tocat, sare, piper, vin alb si sec, rece, pentru servit

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Vreau sa va supun atentiei o modalitate simpla de a gati si asezona un peste intreg. Preparatul este unul sanatos, caci metoda respectiva nu foloseste grasimi, iar pestele este servit alaturi de legume, gatite suficient ca sa fie fragede si sa-si si pastreze nutrientii, culoarea si textura.

Se spala, se scurge si se usuca pestele prin tamponare cu prosoape de hartie. Se taie coada si inotatoarele. Se sareaza si se pipereaza.

Se ia o bucata de folie pergament. Se asaza una langa alta 8 felii de lamaie (rondele). Peste ele se asaza pestele. In interiorul pestelui se sareaza si se pipereaza si se asaza feliile de ghimbir si jumatate din usturoi. Restul de usturoi se presara deasupra pestelui.

Alaturi de peste se asaza legumele. Se stropeste totul cu putin ulei de masline, suc de lamaie si vin alb. Se inchide pachetul si se impatureste la capete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la pachet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Scrumbie la cuptor

Scrumbie la cuptor

Scrumbiile curățate, spălate și șterse bine, se crestează pe ambele părți. În primul

5 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Icre de casa

Icre de casa

Se pun icrele in apa la desarat pentru aproximativ 30 minute dupa care se scurg si se pun intr-un

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pastrav
  • dorada sau caras
  • curatat de solzi si maruntaie
  • 1 lamaie
  • taiata felii
  • 1 lamaie
  • stoarsa de suc
  • sare
  • piper
  • 2 cm bucata de ghimbir
  • feliat subtire
  • 2 catei de usturoi
  • taiati firisoare subtiri
  • 1 lingura de vin alb
  • 1/3 ardei gras rosu
  • curatat si taiat fasiute
  • 1/3 ardei gras verde
  • curatat si taiat fasiute
  • 1 morcov mic
  • taiat fasiute
  • 1 ceapa rosie mica
  • taiata fasiute
  • putin ulei de masline
  • Vinegreta:
  • 2 lingurite de suc de lamaie
  • 2 linguri de ulei de masline extra virgin
  • patrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • vin alb si sec
  • rece
  • pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
Peste cu legume