Vreau sa va supun atentiei o modalitate simpla de a gati si asezona un peste intreg. Preparatul este unul sanatos, caci metoda respectiva nu foloseste grasimi, iar pestele este servit alaturi de legume, gatite suficient ca sa fie fragede si sa-si si pastreze nutrientii, culoarea si textura.
Se spala, se scurge si se usuca pestele prin tamponare cu prosoape de hartie. Se taie coada si inotatoarele. Se sareaza si se pipereaza.
Se ia o bucata de folie pergament. Se asaza una langa alta 8 felii de lamaie (rondele). Peste ele se asaza pestele. In interiorul pestelui se sareaza si se pipereaza si se asaza feliile de ghimbir si jumatate din usturoi. Restul de usturoi se presara deasupra pestelui.
Alaturi de peste se asaza legumele. Se stropeste totul cu putin ulei de masline, suc de lamaie si vin alb. Se inchide pachetul si se impatureste la capete.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii