autor:

autor

» » Mancaruri cu peste

Peste rasol

   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 13 aprilie 2005

Ingrediente
1 kg de peste (cu mai putine oase - salau, somn, calcan), 300 gr. morcovi, 300 gr. patrunjel radacina, o telina potrivita, 3 cepe mijlocii, o lingurita boabe de piper, 2 cartofi, 2 foi de dafin, 2 linguri de zeama de lamaie, 3 linguri de vin alb, o lingura de margarina vegetala, o lingura de patrunjel tocat, 2 linguri de otet, sare dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

41 voturi

Mod de preparare

Zarzavatul (morcovii, patrunjelul, telina) se curata si se taie in felii de marimea unui deget. Se pune la fiert impreuna cu ceapa curatata si taiata rondele. In timp ce fierbe se adauga cartofii, curatati de coaja, care se scot imediat ce sunt gata. In zeama cu zarzavat se adauga sarea, pestele (curatat) si taiat felii mari. Se acreste cu otet, vin si se pun piperul boabe si foile de dafin. Se lasa sa fiarba acoperit 20-30 minute. (Atentie: nu se fierbe mult pentru ca se zdrobeste. Se incearca cu furculita.) Dupa ce a fiert, pestele se pune pe un platou si se orneaza cu zarzavatul fiert, cartofii felii de 2-3 cm grosime, se presara patrunjel verde, se unge cu margarina si se stropeste cu zeama de lamaie. Se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste rasol" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Rasol de peste uscat(sarat) cu legume si mujdei de usturoi

Rasol de peste uscat(sarat) cu legume si mujdei de usturoi

Am tinut pestele la desarat in apa rece de seara pana dimineata cca 12 ore pentru ca este foarte

7 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Pește rasol

Pește rasol

Curățăm legumele. Cartofii se pun separat la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru 15

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

41 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de peste (cu mai putine oase - salau
  • somn
  • calcan)
  • 300 gr. morcovi
  • 300 gr. patrunjel radacina
  • o telina potrivita
  • 3 cepe mijlocii
  • o lingurita boabe de piper
  • 2 cartofi
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 3 linguri de vin alb
  • o lingura de margarina vegetala
  • o lingura de patrunjel tocat
  • 2 linguri de otet
  • sare dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

107 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

66 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
PASTRAV LA CUPTOR