autor:

Manolovici Eugen

» » Aperitive

Piept de pasare pe pat de pateu in aspic

Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Ingrediente
1L aspic, 1 cutie de pateu de ficat, 1 piept de pasare dezosat, sare, piper, cateva frunze de patrunjel

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Aspicul se poate obtine din supa de pasare, limpede, cu putina sare, cateva picaturi de otet si gelatina.Fierbem pieptul de pasare, il saram , piperam si il taiem in bucatele cu aspect comercial. Asezam aceste bucatele in forme, ( eu folosesc peturi de plastic de 1/2 L, pentru a le copia forma fundului ). Peste punem bucati geometrice ,obtinute prin portionarea pateului cu un cutit imersat in margarina calda.Turnam aspicul si dam la rece, la frigider. Cand aspicul s-a prins, rasturnam continutul din forme pe un platou, le ornam cu frunze de patrunjel si gata, POFTA BUNA !!!! CUGETARE : Importanta fara merit obtine consideratia fara stima. ( N. CHAMFORT )
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pasare pe pat de pateu in aspic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Empanadas cu chorizo

Empanadas cu chorizo

ncalziti cuptorul la 200g. Taiati carnatii in bucati mici de 1cm. Taiati prazul felii subtiri. Puneti

16 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Rondele cu bunatati

Rondele cu bunatati

Preparare: rodele de somon cu spuma de branza. Taiem feliile de somon afumat in dreptunghiuri de

5 voturi    11 comentarii
20 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1L aspic
  • 1 cutie de pateu de ficat
  • 1 piept de pasare dezosat
  • sare
  • piper
  • cateva frunze de patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Manolovici Eugen
Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Se bat 4 oua crude , cu zaharul , un picut de sare si iaurtul, adaugate pe rand. Punem , peste,

8 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Se bat bine pulpele se portioneaza corespunzator aplicatiilor noastre pentru formele frumoase, se

6 voturi    7 comentarii
20 min
Fripturi
Chec, de la  Ancuta

Chec, de la Ancuta

Separam albusurile de galbenusuri. Frecam albusurile cu zaharul adaugat treptat pana obtinem o spuma.,

3 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pateuri rotunde