autor:

Pur_si_simplu_papa_bun

» » Dulciuri diverse

Piersici la grătar cu înghețată de vanilie și sirop de caramel cu nuci

Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2011

Ingrediente
• 5-6 piersici mai tari, • o mână de miez de nucă tăiată grosier, • 2 linguri de zahăr, • 1 lingură de miere, • înghețată de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 55 min

12 voturi

Mod de preparare

Dați-mi voie să vă prezint o delicatesă de zile mari, după părerea mea și a celor ce au savurat-o ieri :))! Ne-am lins pe botic de bună ce e!!!
Piersicile le-am tăiat în sferturi, le-am pus în tigaia-grătar încinsă și le-am întors pe toate părțile până s-au pătruns și au devenit destul de moi (eu le-am încercat cu o scobitoare: dacă intră ușor prin bucata de piersică sunt gata).
Le-am scos pe o farfurie și le-am acoperit cu folie de aluminiu (procesul de coacere continuă și după ce le-am luat de pe foc și se pătrund mai bine).
Pentru siropul de caramel, am topit zahărul într-o crăticioară până s-a caramelizat, am adăugat miezul de nucă, mierea, un pic de apă și le-am lăsat să fiarbă câteva secunde. L-am tras deoparte să se răcorescă.
În boluri am pus câte 2 bucăți de piersici și înghețată de vanilie, iar peste acestea am turnat siropul călduț de caramel cu nuci.
Un desert delicios și perfect pentru o seară de vară!
Să aveți poftă bună!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici la grătar cu înghețată de vanilie și sirop de caramel cu nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Aluatul: Batem ouale cu praful de sare si zaharul, adaugam smantana, pe urma uleiul, mixam bine,

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Chec caramelizat

Chec caramelizat

Intr-un bol se pune piinea veche taiata cuburi si se toarna laptele si se lasa sa absoarbe dupa care

5 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    sorin , 03 august 2013

    doar ca mierea la temperaturi mari e toxica

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

    O combinatie buna, nuci, piersici si o inghetata aromata de vanilie, perfect pt un gust rafinat!

Dificultate

Redusa

Timp

55 min

12 voturi

Ingrediente

  • • 5-6 piersici mai tari
  • • o mână de miez de nucă tăiată grosier
  • • 2 linguri de zahăr
  • • 1 lingură de miere
  • • înghețată de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Pur_si_simplu_papa_bun
Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Într-un vas ceramic am pus ceapă și usturoi verde tocate, peste care am așezat bucățile de

15 voturi    4 comentarii
3h 15 min
Fripturi
Prăjitură cu foi cu miere de albine

Prăjitură cu foi cu miere de albine

Se face crema conform indicațiilor de pe pachet, apoi se încorporează margarina în cremă, cu

17 voturi    20 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui cu găluște

Pulpe de pui cu găluște

Pulpele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se prăjesc în ulei, apoi se adaugă cepele

15 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

sorin

doar ca mierea la temperaturi mari e toxica

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Clatite cu branza de vaci si caramel, la cuptor