autor:

Pur_si_simplu_papa_bun

» » Dulciuri diverse

Piersici la grătar cu înghețată de vanilie și sirop de caramel cu nuci

Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2011

Ingrediente
• 5-6 piersici mai tari, • o mână de miez de nucă tăiată grosier, • 2 linguri de zahăr, • 1 lingură de miere, • înghețată de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 55 min

12 voturi

Mod de preparare

Dați-mi voie să vă prezint o delicatesă de zile mari, după părerea mea și a celor ce au savurat-o ieri :))! Ne-am lins pe botic de bună ce e!!!
Piersicile le-am tăiat în sferturi, le-am pus în tigaia-grătar încinsă și le-am întors pe toate părțile până s-au pătruns și au devenit destul de moi (eu le-am încercat cu o scobitoare: dacă intră ușor prin bucata de piersică sunt gata).
Le-am scos pe o farfurie și le-am acoperit cu folie de aluminiu (procesul de coacere continuă și după ce le-am luat de pe foc și se pătrund mai bine).
Pentru siropul de caramel, am topit zahărul într-o crăticioară până s-a caramelizat, am adăugat miezul de nucă, mierea, un pic de apă și le-am lăsat să fiarbă câteva secunde. L-am tras deoparte să se răcorescă.
În boluri am pus câte 2 bucăți de piersici și înghețată de vanilie, iar peste acestea am turnat siropul călduț de caramel cu nuci.
Un desert delicios și perfect pentru o seară de vară!
Să aveți poftă bună!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici la grătar cu înghețată de vanilie și sirop de caramel cu nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

  • 2 comentarii

  • sorin , 03 august 2013

    doar ca mierea la temperaturi mari e toxica

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

    O combinatie buna, nuci, piersici si o inghetata aromata de vanilie, perfect pt un gust rafinat!

Dificultate

Redusa

Timp

55 min

12 voturi

Ingrediente

  • • 5-6 piersici mai tari
  • • o mână de miez de nucă tăiată grosier
  • • 2 linguri de zahăr
  • • 1 lingură de miere
  • • înghețată de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Pur_si_simplu_papa_bun
Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Într-un vas ceramic am pus ceapă și usturoi verde tocate, peste care am așezat bucățile de

15 voturi    4 comentarii
3h 15 min
Fripturi
Prăjitură cu foi cu miere de albine

Prăjitură cu foi cu miere de albine

Se face crema conform indicațiilor de pe pachet, apoi se încorporează margarina în cremă, cu

19 voturi    20 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui cu găluște

Pulpe de pui cu găluște

Pulpele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se prăjesc în ulei, apoi se adaugă cepele

18 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

sorin

doar ca mierea la temperaturi mari e toxica

Retete

din Dulciuri diverse

Lichior crema de cafea Lichior crema de cafea

Cântărești laptele și smântâna pentru gătit, adaugi cele două tipuri de cafea și încălzești amestecul

0 voturi    0 comentarii
20 min
Bauturi
Bautura-desert cu Irish Cream, cafea si frisca Bautura-desert cu Irish Cream, cafea si frisca

Am pregătit pentru sora mea o băutură desert: cu ceai cu aromă Irish Cream (care mi se pare dulce, motiv pentru care nu am pus deloc

0 voturi    0 comentarii
15 min
Bauturi
PASCA CU CIOCOLATA