Piersici si banane la gratar cu coniac si inghetata

Piersici si banane la gratar cu coniac si inghetata

Ingrediente

  • 2 piersici (de preferat nectarine)
  • 2 banane mici, usor verzui, cu textura ferma
  • 3 lingurite zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura coniac de buna calitate
  • inghetata de pepene galben sau vanilie

Mod de preparare

Nectarinele le spalam bine, le taiem pe din doua si le scoatem samburele lemnos. Decojim bananele si le taiem pe diagonala. Intr-un castronel amestecam zaharul si scortisoara.

Punem gratarul la incins. Pe gratar asezam jumatatile de banana si nectarina cu taietura in jos. Le vom lasa asa pana vor capata acele dungulite specifice lasate de gratar. Le intoarcem cu taietura in sus si le mai lasam cateva minute. Le presaram cu amestecul de zahar si scortisoara si le intoarcem din nou cu taietura in jos, le lasam pana ce zaharul se va carameliza usor, iar fructele vor capata o culoare placuta si se vor inmuia usor la suprafata.

Le scoatem cu grija pe farfuria de servit, asezam 1 glob de inghetata, stropim totul cu coniac, iar peste presaram din nou amestecul de zahar si scortisoara. Decoram cu frunzulite de menta.

Mai multe delicii gasiti pe blogul AndreeaChinesefood.blogspot.com.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor