Nectarinele le spalam bine, le taiem pe din doua si le scoatem samburele lemnos. Decojim bananele si le taiem pe diagonala. Intr-un castronel amestecam zaharul si scortisoara.
Punem gratarul la incins. Pe gratar asezam jumatatile de banana si nectarina cu taietura in jos. Le vom lasa asa pana vor capata acele dungulite specifice lasate de gratar. Le intoarcem cu taietura in sus si le mai lasam cateva minute. Le presaram cu amestecul de zahar si scortisoara si le intoarcem din nou cu taietura in jos, le lasam pana ce zaharul se va carameliza usor, iar fructele vor capata o culoare placuta si se vor inmuia usor la suprafata.
Le scoatem cu grija pe farfuria de servit, asezam 1 glob de inghetata, stropim totul cu coniac, iar peste presaram din nou amestecul de zahar si scortisoara. Decoram cu frunzulite de menta.
Mai multe delicii gasiti pe blogul AndreeaChinesefood.blogspot.com.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii