Piersicute fragede si aromate. Reteta copilariei simpla si delicioasa

Descopera reteta simpla si delicioasa de piersicute fragede si aromate, un desert clasic din copilarie. Usor de preparat, aceste prajiturele iti vor aduce aminte de gustul autentic al copilariei.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Piersicute fragede si aromate. Reteta copilariei simpla si delicioasa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 250 g zahar pudra
  • faina cat cuprinde (cca 600 g)
  • 150 ml ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un plic amoniac (10 g)
  • un praf de sare
  • Crema
  • 250 g unt (82% grasime)
  • 30 g cacao
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 100 ml apa
  • esenta de rom (dupa gust)
  • jumatate din scobitura de la piersicute
  • Decor:
  • colorant verde
  • colorant rosu
  • zahar tos
  • 200 ml fanta
  • frunze de mandarin

Mod de preparare

Pentru aluat incepem prin a mixa ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam amoniacul stins in otet si uleiul in fir subtire. Punem faina si framantam un aluat potrivit de tare.

Lasam aluatul la odihnit un sfert de ora dupa care formam bilute de marimea unei nuci mai mici (10 g), pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu distanta intre ele pentru ca vor creste.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 15-20 minute pana se rumenesc usor. Dupa ce se racesc se scobesc usor cu un cutit.

Crema

Intr-o craticioara amestecam cacaoa cu zaharul, adaugam apa si galbenusurile. Amestecam cu telul, apoi punem craticioara pe foc mic si lasam sa fiarba pana compozitia se ingroasa ca o smantana. O dam deoparte si o lasam la racit.

Mixam untul pana devine pufos ca o crema si adaugam cate putin din compozitia racita de cacao. La sfarsit adaugam jumatate din scobitura de la piersicute si esenta de rom.

Asamblare

Umplem bilutele cu crema si le unim cate doua. Colorantul verde il dizolvam intr-un castronel in 100 ml fanta. La fel dizolvam si colorantul rosu in alt castronel. Luam piersicuta si o trecem jumatate prin culoarea verde si jumatate prin culoarea rosie, apoi o tavalim prin zahar tos si o ornam cu frunze de mandarin.

Puteti folosi si coloranti naturali cum ar fi sucul de morcovi, de sfecla rosie sau curcuma dizolvata in apa.

Incearca si reteta de nuga de casa, prajitura Semiluna sau tortul coplariei. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise