autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

Piftie de porc

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Se folosesc picioare de porc,, capatana, , urechile si bucati de sorici, toate afumate, , o capatana de usturoi, , sare,, boia dulce, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala bine si se tine 2-3 ore intr-un vas cu apa rece. Apoi se mai spala inca o data si se pune la fiert intr-o oala mai mare, cu aproximativ 10-12 litri de apa. Se fierbe 4-5 ore la foc foarte mic, fara sa fie acoperita oala, pana cand carnea se desprinde de pe oase. Nu se mai adauga alta apa in oala in locul celei evaporate. In tot timpul fierberii, se aduna spuma care se formeaza si grasimea, pentru ca piftia sa ramana cat mai limpede. Cand carnea se desprinde de pe oase, se trage oala de pe foc, se acopera si se lasa sa stea o jumatate de ora. Apoi, zeama se strecoara intr-un alt vas, carnea se ia si se aranjeaza pe platouri, in castroane sau farfurii adanci. In zeama strecurata se adauga piper si usturoi pisat, dupa gust. Se mai fierbe zeama 5 minute si apoi se lasa oala acoperita o jumatate de ora. Pentru a elimina toata grasimea din zeama, se folosesc servetele de hartie care se trec pe deasupra lichidului printr-o miscare rapida. Zeama se strecoara apoi, printr-o sita marunta, peste carnea asezata in farfurii. Farfuriile se tin la rece cateva ore, pentru ca piftia sa se inchege. Inainte de a fi data la masa, se pune pe deasupra boia dulce. Se pot pregati castroane individuale pentru fiecare mesean sau un singur platou mare pentru toti invitatii. In acest caz, gospodina va taia piftia in cubulete inainte de a aduce la masa platoul. Piftia din carne afumata de porc nu se orneaza cu zarzavaturi: morcovul, patrunjelul se folosesc pentru ornarea piftiei din pasare sau vitel. In Maramures, in seara de Craciun si in noaptea de Anul Nou, toti membrii familiei trebuie sa manance cate o bucata de piftie dintr-un platou comun in care se afla si ratul porcului, despre care se spune ca aduce succes. (Necazurile sunt scurmate si inlaturate.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

2 voturi    1 comentariu
5h
Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Parlim ciolanul si picioarele, le curatam si le spalam bine.Atat ciolanul cat si picioarele eu le-am

2 voturi    1 comentariu
5h
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sas Mioara , 11 decembrie 2013

    Asta e adevarata piftie!...

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

17 voturi

Ingrediente

  • Se folosesc picioare de porc,
  • capatana
  • urechile si bucati de sorici
  • toate afumate
  • o capatana de usturoi
  • sare,
  • boia dulce
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
pui cu mazare in sos de lapte