Cand vine vorba de aceasta reteta de mancare pentru mine este foarte important vasul in care gatesc: oala de lut!!! Deci, trecem la treaba.
1. Carnea se pune la inabusit in 4-5 linguri ulei pentru cca 10 minute, daca e cazul o puteti taia mai marunt.
2. Intre timp ne ocupam de legume: morcovul se da prin razatoare. Ceapa se taie marunt.
3. Orezul, dupa caz, se alege/spala.
4. Cand carnita se incepe a rumeni frumos adaugam ceapa, apoi morcovul ras, sare dupa gust si lasam un pic sa se inabuse cu carnea, apoi adaugam orezul, piperul negru, curry, patrunjelul si luam tigaia de pe foc.
5. Turnam compozitia in oala de lut, adaugam apa fierbinte un pic mai mult cat ar cuprinde compozitia noastra.
6. Dam la cuptor la cca 250 grade pentru minim jumatate de ora.
Astfel gatit, bobul de orez ramane intact, iar gustul este incredibil de bun.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii