autor:

KatrinC

» » Mancaruri cu carne

Pilaf cu ceafa de porc marinata

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 octombrie 2012

Ingrediente
-o ceasca (280 ml) orez bob lung Basmati, -1 morcov marisor, -1-2 cepe, -400 g ceafa de porc marinata – eu am folosit cea care se gaseste in comert destinata pentru frigarui, care este foarte frageda si nu necesita pregatire termica de lunga durata., -curry Fuchs, -patrunjel, -piper negru macinat, -sare dupa gust, -cca 4-5 linguri ulei deodorizat, -apa fierbinte: un pic mai mult decat cuprinde compozitia

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Cand vine vorba de aceasta reteta de mancare pentru mine este foarte important vasul in care gatesc: oala de lut!!! Deci, trecem la treaba.
1. Carnea se pune la inabusit in 4-5 linguri ulei pentru cca 10 minute, daca e cazul o puteti taia mai marunt.
2. Intre timp ne ocupam de legume: morcovul se da prin razatoare. Ceapa se taie marunt.
3. Orezul, dupa caz, se alege/spala.
4. Cand carnita se incepe a rumeni frumos adaugam ceapa, apoi morcovul ras, sare dupa gust si lasam un pic sa se inabuse cu carnea, apoi adaugam orezul, piperul negru, curry, patrunjelul si luam tigaia de pe foc.
5. Turnam compozitia in oala de lut, adaugam apa fierbinte un pic mai mult cat ar cuprinde compozitia noastra.
6. Dam la cuptor la cca 250 grade pentru minim jumatate de ora.
Astfel gatit, bobul de orez ramane intact, iar gustul este incredibil de bun.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu ceafa de porc marinata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Limba de vita cu mazare

Limba de vita cu mazare

Fierbem limba intreaga in apa cu sare dupa gust cca. 2 ore la foc mediu. Soatem limba din oala si

15 voturi    7 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu carne
Tochitura ca la Focsani

Tochitura ca la Focsani

Intr-un wok se calesc cele 3 felii de sunca crestate pana cand devin crocante. Apoi se scot si se

6 voturi    10 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Manuela Achilleos , 30 iunie 2013

    beautiful

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • -o ceasca (280 ml) orez bob lung Basmati
  • -1 morcov marisor
  • -1-2 cepe
  • -400 g ceafa de porc marinata – eu am folosit cea care se gaseste in comert destinata pentru frigarui
  • care este foarte frageda si nu necesita pregatire termica de lunga durata.
  • -curry Fuchs
  • -patrunjel
  • -piper negru macinat
  • -sare dupa gust
  • -cca 4-5 linguri ulei deodorizat
  • -apa fierbinte: un pic mai mult decat cuprinde compozitia

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Clatite: Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua,

7 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa.

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Aripioare picante cu legume