autor:

Vicky

» » Paste si pizza

Pizza calzone

Autor: Vicky (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vicky (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iunie 2009

Ingrediente
Ingrediente aluat:, 500g faina, 10g drojdie, 2 linguri ulei, 1 galbenus, 1 praf de sare, Ingrediente pentru umplutura:, salam, sunca (orice avem prin frigider), 2 oua, oregano, piper, 200g masline, 1 ceapa potrivita, Pentru uns:, 1 ou

Dificultate: Redusa Timp: 1h

58 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate cu oul crud.Se pun si condimentele si se lasa deoparte cat timp ne ocupam de aluat.Drojdia se dizolva in 2-3 linguri de apa calduta.Se amesteca apoi cu 1-2 linguri de faina si se amesteca bine, pana se obtine o crema de consistenta smantanii. Se acopera si se lasa, la temperatura camerei 30 de minute.Dupa jumatate de ora arata asa.Se pune apoi intr-o adancitura facuta in faina si se amesteca usor cu uleiul, galbenusul de ou, sarea si 250 ml de apa calduta. Se amesteca pana se inglobeaza toate ingredientele in faina.Se trece apoi pe o planseta si se framanta, pana se obtine un aluat omogen si elastic.Se pune intr-un castron, se acopera cu un servet si se lasa la dospit, intr-un loc ferit de curent, aproximativ o ora.Aluatul dospit este bine crescut daca si-a dublat volumul.Aluatul crescut se imparte in bucatele egale, se framanta din nou fiecare parte de aluat si se formeaza sfere rotunde.Se intinde aluatul in foite subtiri si rotunde, care se acopera cu un start subtire de ulei.Intre timp cuptorul se incinge.Se presara umplutura pe fiecare jumatate de foaie de aluat, avand grija sa se lase libera o margine de 2,5 cm (aproximativ).Se pliaza cu jumatatea de aluat neacoperita cu umplutura si se ruleaza pe margine, pentru a nu iesi compozitia afara. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu ou batut iar deasupra se presara cascaval ras.Mi-au iesit mai multe, dar cum le scoteam din cuptor cum se furau si am ramas cu astea 4, in total mi-au iesit 9.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza calzone" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza Calzone Al Prosciuto (doar că nu e împăturată)

Pizza Calzone Al Prosciuto (doar că nu e împăturată)

1. Faceţi aluatul, întindeţi şi-l faceţi blat rotund. Apoi ungeţi cu sosul de roşii. 2. Adăugaţi

35 voturi    17 comentarii
50 min
Paste si pizza
Pizza Calzone(reteta unica italieneasca)

Pizza Calzone(reteta unica italieneasca)

Din faina, drojdie, 600 ml apa calduta, sarea si 80 ml ulei se face un aluat care se lasa apoi 30

30 voturi    4 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine):

    E mult mai buna ca cea clasica. Am incercat si eu reteta dar deasupra nu le-am uns cu ou si au iesit cam palide dar bune bune.

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Bune si frumoase! salvat reteta.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

    Super buna si in plus arata extraordinar de bine...,felicitari,nota 10 si votul meu...

  • Fara foto

    Vicky , 23 octombrie 2009

    Pizaa Calzone este absolut dementiala, uite acum ca mi-ai adus aminte de ea am sa o refac.

    • Tatar Nicu

      Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Cred ca iese ceva BESTIAL!As adauga langa fiecare,ceva esential:o BERE RECE!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Arata foarte bine.

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Este una dintre cele mai bune pizza, cel putin asa mi sa spus de cei care au dezgustato.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      E bună şi foarte uşoară!!!

    • Fara foto

      olivia_86 (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Am auzit de la citiva prieteni ca e foarte gustoasa dar n-am incercat-o nicioadata, insa arata foarte atragator...

    • NicoletaC

      NicoletaC (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Vai, ce bine arata! Cu ciuperci, anghinare, cascaval sau mozzarella, e delicioasa. Multumesc pentru idee.

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Si a mea Cristina, este usor de facut si foarte buna.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Nu am facut niciodata. Am sa fac reteta asta.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Bravo Vicky, ce usor este,calzone este preferata mea.Multumesc!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

58 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 500g faina
  • 10g drojdie
  • 2 linguri ulei
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • salam
  • sunca (orice avem prin frigider)
  • 2 oua
  • oregano
  • piper
  • 200g masline
  • 1 ceapa potrivita
  • Pentru uns:
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de Vicky
Chiftelute de post

Chiftelute de post

Cartofi se dau pe razatoarea mare,ceapa se toaca marunt,usturoiul se piseaza,ciupercile se toaca

51 voturi    7 comentarii
1h
Retete vegetariene
Carne marinata in vin

Carne marinata in vin

Mi-am taiat carnea felii, si am pregatit condimentele, Usturoiul si ienibahar-ul le-am pisat si

21 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Saratele cu branza

Saratele cu branza

Cu cat branza este mai sarata cu ata ies mai bune saratelele, dar sa nu fie nici prea exagerat de

79 voturi    25 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Bune si frumoase! salvat reteta.

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete cu legume si carne tocata