autor:

maria mihalache

» » Paste si pizza

Pizza cu sos de rosii

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 septembrie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, , - 225 g faina, - 1/2 lingurita sare, - 1/2 cub drojdie, - 3 linguri ulei, , Pentru sosul de rosii:, , - 1 lingura ulei, - 1 ceapa taiata fin, - 1 catel usturoi zdrobit, - 200 g rosii din conserva tocate, - 1 lingura pasta de rosii, - 1 frunza de dafin, - un varf cutit de zahar, , Mai sunt necesare:, - 1 ou, - 100 g cascaval, - sunca, kaizer, ciuperci, salam, masline, carnaciori

Dificultate: Medie Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Prepararea aluatului:



Faina, sarea si drojdia se pun intr-un vas, se adauga uleiul si apa fierbinte cat se cere pentru a forma un aluat moale. Se intinde aluatul pe o plansa unsa cu ulei si se lasa sa creasca aproximativ 15 - 20 min.

Dupa ce aluatul a crescut ,acesta se intinde si se aseaza cu ajutorul palmei intr-o tava de pizza unsa cu ulei.



Prepararea sosului de rosii:



Se incalzeste uleiul, se adauga ceapa si usturoiul si se calesc 5 min. Se adauga apoi rosiile, pasta de rosii, frunza de dafin si zaharul. Se acopera cratita si se lasa la foc mic aproximativ 15 min pana se ingroasa sosul.

Se scoate frunza de dafin si se pune sosul peste aluat.

Deasupra sosului se puneti ce doritis, sunca, kaizer, salam, ciuperci,masline, carnaciori, rosii, ardei gras.

Se bate un ou, se rade cascavalul, se toarna peste compozitia de mai sus si se da la cuptor pentru aproximativ 20 min.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Sos de rosii pentru spaghetti sau pizza

Sos de rosii pentru spaghetti sau pizza

Intr-o tigaie adinca se incalzeste uleiul de masline se adauca ceapa si se prajeste putin pina devine

5 voturi    0 comentarii
50 min
Sosuri
Mini pizzete

Mini pizzete

BLAT Se amesteca faina cu sarea si zahrul apoi se adauga drojdia dizolvata in apa si uleiul.Dupa

5 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    maria mihalache , 13 iunie 2010

    Constanta,multumesc..................este un aluat foarte bun , se poate manca si a doua zi,iar la ingrediente se poate jongla cu ce iti place.Pup!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    maria mihalache , 12 februarie 2010

    Multumesc de vizita,Valentina.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

      Arata grozav !!!

    • Fara foto

      maria mihalache , 15 noiembrie 2009

      Multumesc pentru aprecieri.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      arata ca pizza pe care o face si mama mea,sunt sigura ca e la fel de buna,felicitari!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      ft buna si aratoasa!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Costy, nici eu nu mananc ciuperci................am mancat odata prea multe si cu pofta si de atunci sa nu mai aud de ele....... Cely, poti sa o incerci este tare buna . Multumesc de aprecieri.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      foarte buna reteta,ingrediente bune,in afara ciupercilor ,ca sunt alergic.felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Ce bine arata>

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • - 225 g faina
  • - 1/2 lingurita sare
  • - 1/2 cub drojdie
  • - 3 linguri ulei
  • Pentru sosul de rosii:
  • - 1 lingura ulei
  • - 1 ceapa taiata fin
  • - 1 catel usturoi zdrobit
  • - 200 g rosii din conserva tocate
  • - 1 lingura pasta de rosii
  • - 1 frunza de dafin
  • - un varf cutit de zahar
  • Mai sunt necesare:
  • - 1 ou
  • - 100 g cascaval
  • - sunca
  • kaizer
  • ciuperci
  • salam
  • masline
  • carnaciori

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

25 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache

Constanta,multumesc..................este un aluat foarte bun , se poate manca si a doua zi,iar la ingrediente se poate jongla cu ce iti place.Pup!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
melcisori cu lapte