Cernem faina si o punem intr-un castron.
Facem o adancitura in mijloc si adaugam sarea,uleiul si oul.
Dizolvam drojdia in apa calduta si apoi o turnam si pe ea in mijloc.
Amestecam usor cu degetele pana ce aluatul se leaga.
Framantam bine .
Trebuie sa rezulte un aluat moale dar nelipicios si elastic.
Daca mai este nevoie se mai adauga apa sau faina.
Ungem aluatul cu putin ulei si lasam la dospit ,la loc cald si acoperit cu un prosop circa 30 min.
In tot acest timp ne ocupam de umplutura:.daca branza de vaci este mai apoasa atunci o punem intr-un tifon dublu si o lasam la scurs .
Amestecam apoi branza de vaci cu smantana, ouale ,coaja rasa de lamaie,esenta de vanilie,coaja confiata de portocala,sarea,zaharul vanilat si grisul.Adaugam si zaharul ...........acesta este in functie de cat de dulce doreste fiecare .
Amestecam pentru o buna omogenizare cu o paleta de lemn.
Cand aluatul este crescut il impartim in doua bucati ,presaram masa de lucru cu faina si intindem doua foi de placinta.
Ungem o tava(eu am folosit o tava rotunda) cu ulei si o tapetam cu faina.
Intindem o foaie in forma si tragem usor de margini astfel incat sa imbracam si peretii formei.
Punam umplutura si acoperim cu cealalta foaie de aluat.
Batem un ou si ungem placinta cu el.
Preincalzim cuptorul si apoi dam la cuptor pentru circa 20 min.
Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca,pudram cu zahar pudra si apoi taiem .
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii