Curatati gutuile si dati-le pe razatoarea mare, curatati para si taiati-o cubulete. Puneti intr-o cratita fructele, zaharul si zaharul vanilat, la foc mic, iar cand se inmoaie amestecati cu o lingura de lemn, apoi adaugati nucile zdrobite cu facaletul, esenta de rom, stafidele, amestecand pana se incorporeaza bine. Intindeti pe masa o foaie de placinta, stropiti-o cu ulei (puteti sa ungeti cu o pensula) suprapuneti inca o foaie, apoi distribuiti uniform cam o optime din umplutura (dintr-un pachet de foi de placinta ies cam 8 rulouri).
Rulati placinta nu prea strans, avand grija sa ungeti locurile in care se suprapune foaia, mai ales cand o indoiti la capete. Asezati rulourile in tava unsa cu ulei, ungeti si deasupra placinta cu ulei, decorati cu felii de madarine si nuci, apoi dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 35-40 minute, pana se rumeneste frumos.
Scoateti placinta, lasati-o sa se racoreasca, apoi pudrati cu zahar pudra. Taiati-o bucati nu prea mari si puneti-o pe farfurioare.
Este un deliciu !!!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii