autor:

Eugenia Bogdan

» » Dulciuri diverse

Placinta cu iaurt

Autor: Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 august 2010

Ingrediente
1 pachet foi placinta, 1 kg iaurt, 250 g zahar, 6 oua, stafide, mirodenii

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

21 voturi

Mod de preparare

Batem ouale impreuna cu zahar si mirodeniile si le amestecam cu iaurtul si stafidele. Ungem o tava cu ulei si punem jumatate din foile de placinta pe care le-am uns pe fiecare in parte cu ulei. Adaugam amestecul de iaurt si peste el punem cu grija a foile care au ramas la fel unse individual cu ulei. Intepam cu un cutit aluatul din loc in loc si dam tava la cuptorul incins in prealabil. Coacem placinta aproximativ 1 ora pana se rumeneste frumos. Pudram cu zahar pudra si servim placinta de preferinta rece.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Facem un pandispan din 5 oua, 2 linguri apa, 6 linguri cu varf faina si un praf de copt. Mai intii

7 voturi    1 comentariu
1h 25 min
Prajituri
Placinta cu iaurt cu fructe

Placinta cu iaurt cu fructe

ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza in

7 voturi    2 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • kamkrys75

    kamkrys75 (Chef de cuisine) , 28 martie 2011

    Arata delicios!Felicitari!!!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Imi face o pofta...

  • Eugenia Bogdan

    Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    Am folosit foi de placinta obisnuite.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 august 2010

      Bine mai arata !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 august 2010

      Delicioasã!!! foile pe care le-ai folosit sunt cele pt. baclava?

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 august 2010

      O bunatate.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 17 august 2010

      Arata foarte bine......

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

21 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi placinta
  • 1 kg iaurt
  • 250 g zahar
  • 6 oua
  • stafide
  • mirodenii

Raporteaza reteta

Retete
de Eugenia Bogdan
Prajitura Lintzer

Prajitura Lintzer

Pentru aluat se amesteca ouale cu zaharul si margarina pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de

12 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Musaca de dovlecei

Musaca de dovlecei

Calim ceapa peste care adaugam carnea tocata picurind din cand in cand cate putin suc de rosii.Lasam

10 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Batem ouale cu zaharul , amestecam treptat uleiul, apoi laptele, faina si praful de copt. Punem

204 voturi    32 comentarii
1h 20 min
Prajituri

kamkrys75 (Chef de cuisine)

Arata delicios!Felicitari!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboane Rafaelo