autor:

Eugenia Bogdan

» » Dulciuri diverse

Placinta cu iaurt

Autor: Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 august 2010

Ingrediente
1 pachet foi placinta, 1 kg iaurt, 250 g zahar, 6 oua, stafide, mirodenii

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

21 voturi

Mod de preparare

Batem ouale impreuna cu zahar si mirodeniile si le amestecam cu iaurtul si stafidele. Ungem o tava cu ulei si punem jumatate din foile de placinta pe care le-am uns pe fiecare in parte cu ulei. Adaugam amestecul de iaurt si peste el punem cu grija a foile care au ramas la fel unse individual cu ulei. Intepam cu un cutit aluatul din loc in loc si dam tava la cuptorul incins in prealabil. Coacem placinta aproximativ 1 ora pana se rumeneste frumos. Pudram cu zahar pudra si servim placinta de preferinta rece.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Facem un pandispan din 5 oua, 2 linguri apa, 6 linguri cu varf faina si un praf de copt. Mai intii

7 voturi    1 comentariu
1h 25 min
Prajituri
Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt

Taiem untul cubulete si mixam. Adaugam putin cate putin zaharul. Incorporam ouale unul cate unul. Adaugam

30 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • kamkrys75

    kamkrys75 (Chef de cuisine) , 28 martie 2011

    Arata delicios!Felicitari!!!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Imi face o pofta...

  • Eugenia Bogdan

    Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    Am folosit foi de placinta obisnuite.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 august 2010

      Bine mai arata !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 august 2010

      Delicioasã!!! foile pe care le-ai folosit sunt cele pt. baclava?

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 august 2010

      O bunatate.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 17 august 2010

      Arata foarte bine......

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

21 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi placinta
  • 1 kg iaurt
  • 250 g zahar
  • 6 oua
  • stafide
  • mirodenii

Raporteaza reteta

Retete
de Eugenia Bogdan
Prajitura Lintzer

Prajitura Lintzer

Pentru aluat se amesteca ouale cu zaharul si margarina pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de

12 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Musaca de dovlecei

Musaca de dovlecei

Calim ceapa peste care adaugam carnea tocata picurind din cand in cand cate putin suc de rosii.Lasam

11 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Batem ouale cu zaharul , amestecam treptat uleiul, apoi laptele, faina si praful de copt. Punem

241 voturi    33 comentarii
1h 20 min
Prajituri

kamkrys75 (Chef de cuisine)

Arata delicios!Felicitari!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Briose cu ciocolata neagra