Ingrediente
Ingrediente aluat:, 1kg faina, 50ml ulei, 400ml apa, 100ml lapte, 1 lingurita sare, 1 lingura zahar, 2 lingurite drojdie uscata, Umplutura:, 300g cas proaspat si putin sarat, 6 fire ceapa verde(doar coditele verzi), 3 fire usturoi verde(doar coditele verzi), ½ de ardei gras rosu, Pentru prajit:, 200ml ulei
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 50 min
15 voturi
Mod de preparare
Intre timp spalam si tocam marunt ceapa, usturoiul si ardeiul. Punem legumele intr-un bol si radem casul peste ele cu razatoarea mica, sau daca casul este mai moale asa cum a fost al meu, pur si simplu il maruntim cu o furculita, apoi amestecam totul foarte bine.
Aluatul dospit il rasturnam pe planseta de lucru unsa in prealabil cu ulei, impartim in 15 gramajoare/bile . Rand pe rand umplem fiecare bila de aluat (vezi poza) cu cate o lingura de amestec si formam placintele.
Punem uleiul la incins intr-o tigaie si coacem placintele rand pe rand, pe ambele parti si le scoatem pe servetele de hartie , pentru a se scurge grasimea in exces.
Servim placintele calde, sau reci, simple sau impreuna cu un iaurt sau o cana de lapte.
Pofta buna !
Maria Markov , 14 mai 2014
Foarte gustoase! La noi se mai fac si cu dulceata.
, 08 mai 2014
Eu folosesc combinatia telemea-ceapa verde-marar. Sunt pur si simplu delicioase ! Marar-ul le da o savoare aparte.
Turdean Elena , 07 mai 2014
sunt foarte bune atat in varianta aceasta ,cat si in varianta : cas-marar,cas-ceapa ,cas-loboda rosie .....
Tarcoman-Ochea Violeta , 07 mai 2014
da sunt f bune
Cristina Jarca Fosta Ciurcu , 07 mai 2014
buonoooo