PLACINTE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
PLACINTE

Ingrediente

  • aluat:
  • 500 gr faina alba
  • 1 cub de drojdie
  • 2 galbenusuri
  • 300 ml apa calduta - aproximativ
  • 1 iaurt (150 ml)
  • 3 linguri cu ulei
  • 4 linguri cu zahar
  • 1 praf de sare
  • mirodenii( coaja de portocala )
  • umplutura:
  • 400 gr telemea de oi/ vaca
  • 2 oua
  • zahar ( dupa gust' cat va place de dulce)
  • 100 gr stafide
  • rom
  • vanilie

Mod de preparare

Se cerne faina in care se face o adincitura in care se pun cele 2 galbenusuri, iaurtul, uleiul sarea si mirodeniile. Se face maiaua din zaharul care se amesteca cu drojdia si apa. Se toarna in faina si se framimta pana se face un aluat numai bun de intins pe plansa de lucru. Se lasa sa creasca cca 30-40 minute la un loc ferit de curent.

Cat creste aluatul se pregateste umplutura: se amesteca branza cu zaharul , mirodeniile, ouale si daca dupa ce se topeste zaharul vi se pare ca ar fi cam moale puteti sa puneti 1-2 linguri cu malai (acesta v-a lega compozitia).

Cand a crescut se rupe bucati de coca si se intind pe plansa de lucru tapetata bine cu faina, in forma rotunda. Se intinde pe fiecare coca branza si pt impachetare se aduc lateralele foii catre mijloc asa incat sa va ramina rotunda placinta. Se incinge bine ulei intr-un ceaun si se prajesc placintele la foc mic ca sa se patrunda bine. Se pudreaza fierbinti cu zahar pudra. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise