Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos si ciocolata reteta simpla. Retete de prajituri cu cocos.Blat

Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
17 minute
Complexitate
medie
Prajitura Bounty

Ingrediente

  • Blat de cacao (24X37 cm):
  • 2 oua
  • 125 g zahar
  • 75 ml ulei
  • 220 ml iaurt
  • 150 g faina
  • 35 g cacao
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de praf de copt
  • o jumatate de lingurita de bicarbonat
  • Crema:
  • 850 ml lapte
  • 100 g gris
  • 280 g zahar
  • 200 g fulgi de cocos
  • 100 g unt (sau ulei de cocos)
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata de menaj
  • 5-6 linguri de ulei

Mod de preparare

Reteta de prajitura Bounty este una foarte simpla si usor de preparat. Contine blat umed de cacao, crema aromata de cocos si glazura de ciocolata. Un adevarat deliciu pentru iubitorii de cocos si nu numai.

Blatul de prepara extrem de simplu. Batem cu un tel ouale cu zaharul si un praf de sare. Adaugam uleiul, iaurtul si omogenizam.

Cernem faina, cacaua, praful de copt, bicarbonatul si le incorporam ingredientelor lichide. Amestecam doar pana se omogenizeaza compozitia, nu mai mult.

Acoperim cu harie de copt o tava de 24x37 cm, turnam aluatul si coacem 15-17 minute la 170 de grade C. Lasam apoi la racit in tava.

Pentru crema punem la fiert laptele, zaharul, un praf de sare si grisul. Din momentul in care a dat in clocot, continuam fierbera cateva minute, la foc mic, pana se ingroasa si grisul este gatit. Amestecam continuu sa nu se lipeasca.

Luam vasul de pe foc, adaugam fulgii de cocos si untul sau uleiul de cocos.

*Uleiul de cocos ii va da o aroma deosebita si, la rece, se va intari ca si untul.

Intindem crema de cocos peste blatul din tava, o intindem uniform si lasam la racit.

Glazura se prepara simplu: rupem ciocolata bucatele, adaugam uleiul si topim la microunde sau la baie de abur, apoi o turnam deasupra cremei de cocos, niveland cu atentie.

Punem prajitura la rece cateva ore sau chiar peste noapte si apoi o porionam cu un cutit cu lama subtire, incalzita si stearsa dupa fiecare taietura.

Sper ca v-am facut pofta si ca veti incerca si voi reteta de prajitutura Bounty. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise