Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos si ciocolata reteta simpla. Retete de prajituri cu cocos.Blat
Reteta de prajitura Bounty este una foarte simpla si usor de preparat. Contine blat umed de cacao, crema aromata de cocos si glazura de ciocolata. Un adevarat deliciu pentru iubitorii de cocos si nu numai.
Blatul de prepara extrem de simplu. Batem cu un tel ouale cu zaharul si un praf de sare. Adaugam uleiul, iaurtul si omogenizam.
Cernem faina, cacaua, praful de copt, bicarbonatul si le incorporam ingredientelor lichide. Amestecam doar pana se omogenizeaza compozitia, nu mai mult.
Acoperim cu harie de copt o tava de 24x37 cm, turnam aluatul si coacem 15-17 minute la 170 de grade C. Lasam apoi la racit in tava.
Pentru crema punem la fiert laptele, zaharul, un praf de sare si grisul. Din momentul in care a dat in clocot, continuam fierbera cateva minute, la foc mic, pana se ingroasa si grisul este gatit. Amestecam continuu sa nu se lipeasca.
Luam vasul de pe foc, adaugam fulgii de cocos si untul sau uleiul de cocos.
*Uleiul de cocos ii va da o aroma deosebita si, la rece, se va intari ca si untul.
Intindem crema de cocos peste blatul din tava, o intindem uniform si lasam la racit.
Glazura se prepara simplu: rupem ciocolata bucatele, adaugam uleiul si topim la microunde sau la baie de abur, apoi o turnam deasupra cremei de cocos, niveland cu atentie.
Punem prajitura la rece cateva ore sau chiar peste noapte si apoi o porionam cu un cutit cu lama subtire, incalzita si stearsa dupa fiecare taietura.
Sper ca v-am facut pofta si ca veti incerca si voi reteta de prajitutura Bounty. Pofta buna!
Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Salata cu paste, piept de pui si porumbRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii