autor:

anuta

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu blat din biscuiti, 2 creme delicioase, piscoturi si krantz

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 februarie 2018

Ingrediente
Blat (forma cu diametrul de 22 cm):, 200 g biscuiti maruntiti la robot, 200 g miez de nuca prajit si maruntit, 200 g unt sau margarina topita, Crema 1:, 150 ml frisca lichida, fructe de ananas maruntite si scurse din compot, un plic de gelatina(10 g), Crema 2:, 200 ml frisca lichida, 1 lingura de nes decofeinizat, 1 plic de gelatina, intre creme, 200 g piscoturi,, siropul ramas de la compotul de anans, decor mantie krantz, o cescuta de zahar, o cescuta de miez de nuca prajita si maruntita, 2 oua

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca biscuitii maruntiti cu miezul de nuca prajit si maruntit si untul moale, se intinde in strat uniform in forma cu inel detasabil, presand bine cu dosul unei linguri.
Se mixeaza cele 150 ml frisca lichida pana se intaresc, apoi se incorporeaza gelatina hidratata in 100 ml apa rece si topita la bain marie. Se toarna deasupra blatului de biscuiti,apoi se presara deasupra anansul maruntit si bine scurs. Deasupra se vine cu un strat de piscoturi trecute rapid prin sucul de la compot.
Se mixeaza si cele 200 ml frisca impreuna cu nesul pana se intareste si apoi se adauga gelatina hidratata in apa rece si topita la bain marie. Se toarna deasupra piscoturilor apoi se vine iar cu un strat de piscoturi insiropate.
Se caramelizeaza zaharul pana devine lichid si are culoarea cafeniu deschis, se adauga si miezul de nuca si se da de pe foc. Se toarna si se amesteca rapid si continuu, ouale batute, pana se incorporeaza in caramelul de zahar cu nuci. Se toarna firerbinte deasupra piscoturilor, se niveleaza si se lasa o ora la rece, dar ideal ar fi sa se prepare de seara si sa se lase la rece pana a 2 a zi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat din biscuiti, 2 creme delicioase, piscoturi si krantz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri cu nuci

Fursecuri cu nuci

Zaharul se freaca cu margarina, pana devine o spuma, apoi se adauga galbenusurile pe rand, esenta

8 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Placinta cu mere traditionala

Placinta cu mere traditionala

Aluatul 1. Amesteca faina cu sarea si praful de copt.Adauga untul/margarina si amesteca pana ce

25 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat (forma cu diametrul de 22 cm):
  • 200 g biscuiti maruntiti la robot
  • 200 g miez de nuca prajit si maruntit
  • 200 g unt sau margarina topita
  • Crema 1:
  • 150 ml frisca lichida
  • fructe de ananas maruntite si scurse din compot
  • un plic de gelatina(10 g)
  • Crema 2:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura de nes decofeinizat
  • 1 plic de gelatina
  • intre creme
  • 200 g piscoturi,
  • siropul ramas de la compotul de anans
  • decor mantie krantz
  • o cescuta de zahar
  • o cescuta de miez de nuca prajita si maruntita
  • 2 oua

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu bezea
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide