Prajitura cu cacao si cafea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura cu cacao si cafea

Ingrediente

  • Blat: 3 galbenusuri
  • 5 albusuri
  • 250g unt
  • 250g zahar
  • 1 lingurita cafea macinata
  • 4 lingurite cacao
  • 400g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom. Crema:4 galbenusuri
  • 200g zahar
  • 1 lingurita cacao
  • 1 lingurita cafea macinata
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 20g nuca macinata.

Mod de preparare

Se amesteca untul cu zaharul pana devine spuma, apoi se adauga ouale batute spuma si esenta de rom. Se omogenizeaza compozitia, amestecand totul cu telul. Se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se pune blatul la copt, in cuptor, la foc potrivit, pana cand se rumeneste pe deasupra. Pentru crema, in afara de nuca macinata, se pun toate celalalte ingrediente intr-un vas si se fierb la un foc potrivit, 5-10 minute, amestecand din cand in cand. Se ia vasul de pe foc si se adauga nuca macinata. Pentru a finisa prajitura, se intinde uniform crema calduta deasupra prajiturii, ca glazura. Dupa gust, se poate orna cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise