Prajitura cu cirese

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu cirese

Ingrediente

  • 800 g cirese proaspete fara samburi
  • 570 g faina
  • 300 g unt
  • 375 lapte batut
  • 5 oua
  • 300 g zahar
  • 20 g praf de copt
  • 1 lamaie (coaja rasa + zeama)
  • un praf de sare
  • 1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

Punem untul tinut in prealabil la temperatura camerei , in bolul mixeru-lui, adaugam zaharul si mixam 3-5' dupa care adaugam ouale si mixam in continuare, tot acum adaugam coaja rasa de lamaie si extractul de vanilie.

Separat intr-un bol punem faina, praful de copt si cel de sare si amestecam bine ingredientele.

Incepem si adaugam alternativ, in bolul mixeru-lui, cate doua trei linguri din amestecul de faina , cate putin lapte batut , pana incorporam toate ingredientele si la final adaugam zeama de lamaie, mai mixam putin si compozitia de prajitura este gata.

Turnam totul intr-o tava 35/25 cm, nivelam cu o spatula si adaugam ciresele frumos in straturi, fara sa le apasam prea tare in aluat.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit si coacem 40' la temp. 170*

Dupa ce s-a copt , se lasa la racit complet , se pudreaza cu zahar farin si se taie dupa preferinta , apoi se mananca cu pofta :lol:

Sa va fie de bine !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor