autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu crema de nes si glazura si ciocolata

Autor: Stefania (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 29 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Stefania (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 29 iulie 2013

Ingrediente
Pentru blat ai nevoie de: 5 oua, 10 linguri zahar, 3 linguri cacao, 5 linguri faina, 1 praf de copt., , Pentru crema ai nevoie de: 1 pachet margarina, 6 linguri zahar pudra, 1 esenta rom, 100 g stafide, 3 pliculete nes., , Pentru sirop ai nevoie de: 4 linguri zahar, 1 plic nes, 1 esenta rom(ce ramane de la stafide), 300 ml apa., , Pentru glazura ai nevoie de: 50 g ciocolata neagra, 2-3 linguri apa, ulei sau margarina.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Cum procedezi: Bati spuma albusurile,adaugi zaharul si bati in continuare,pana se tine bezeaua de tel (eu prefer telul in locul mixerului,mi se pare ca bezeaua iese mai pufoasa). Adaugi apoi galbenusurile, cacaua si faina cernuta cu praful de copt. Torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si o dai la cuptor, cam 40 de minute.



Cum procedezi: Tii stafidele 10 minute in rom ca sa se inmoaie.Freci apoi spuma margarina cu zaharul,adaugi nesul si stafidele.



Cum asamblezi prajitura: Blatul taiat il insiropezi cu siropul fiert din apa, zahar, nes si rom. Il umpli apoi cu crema de nes. Topesti ciocolata cu apa si o lingura de ulei pe baie de aburi,apoi intinzi glazura fierbinte peste prajitura si decorezi cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de nes si glazura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Foile de placinta se scot de la congelator cu 1-2 ore inainte. Branza se piseaza cu furculita si

12 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie de: 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de copt.
  • Pentru crema ai nevoie de: 1 pachet margarina
  • 6 linguri zahar pudra
  • 1 esenta rom
  • 100 g stafide
  • 3 pliculete nes.
  • Pentru sirop ai nevoie de: 4 linguri zahar
  • 1 plic nes
  • 1 esenta rom(ce ramane de la stafide)
  • 300 ml apa.
  • Pentru glazura ai nevoie de: 50 g ciocolata neagra
  • 2-3 linguri apa
  • ulei sau margarina.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Tort egiptean_reteta preluata de pe blogul Amaliei