Prajitura cu crema de nuca de cocos, crema de vanilie si blat pufos de cacao. O reteta simpla, cu un rezultat grozav de bun

Descopera prajitura cu crema de nuca de cocos, crema de vanilie si blat pufos de cacao. O reteta simpla, usor de urmat, cu un rezultat delicios si spectaculos, perfecta pentru orice ocazie!

Timp pregatire
240 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema de nuca de cocos, crema de vanilie si blat pufos de cacao. O reteta simpla, cu un rezultat grozav de bun

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Blat:
  • 300 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • un plic de praf de copt
  • 3 lingurite cacao
  • 2 oua
  • cca 75-100 g smantana
  • Crema de nuca de cocos:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar tos
  • 150 g nuca de cocos
  • Crema de vanilie:
  • 6 galbenusuri
  • 250 g zahar tos
  • 4 linguri de faina
  • 400 ml lapte
  • 200 g unt
  • vanilie
  • Pt.decor
  • 40-50 g ciocolata amaruie

Mod de preparare

Pentru blat se amesteca toate ingredientele si se se obtine un aluat, care se poate intinde cu sucitorul. Se pune intr-o folie si se da la frigider pentru 30 de minute.

In timpul acesta, se face crema de nuca de cocos.

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza continuu. Albusurile se vor intari, mai mult, iar zaharul se dizolva. Apoi se adauga nuca de cocos si, cu o lingura de lemn se amesteca usor pentru a se omogeniza.

Dupa aceea, scoatem aluatul de la frigider si-l impartim in 2. Jumatate se intinde si se pune intr-o tava (de cca 30/20 cm), unsa cu unt sau margarina, apoi, peste, se pune crema de nuca de cocos. Peste crema de nuca de cocos,uniformizata, se pune a 2-a jumatate de aluat (intins in prealabil).

Tava se da la cuptorul preincalzit, la 170 de grade C, cca. 30-35 minute.

Apoi, cind este gata (se incearca cu scobitoarea), se lasa sa se raceasca.

Cind s-a racit complet se pune deasupra crema de vanilie preparata astfel. Galbenusurile, zaharul, vanilia, faina si laptele se fierb pe aburi pina ce compozitia se ingroasa (se amesteca tot timpul). Aceasta compozitie se strecoara (sa nu aiba coaja de vanilie, in caz ca se foloseste baton sau cocoloase de faina. Dupa aceea se lasa la racit, amestecind tot timpul.

Dupa ce s-a racit, se incorporeaza untul batut spuma,cu o lingura, incetul cu incetul.

Aceasta crema o intindem peste prajitura. Se pune peste crema de vanilie, ciocolata rasa din abundenta, apoi se da la rece cel putin 2-3 ore.

Se taie bucati dreptunghiulare, nu foarte mari si prajitura cu nuca de cocos este gata de savurat. Incearca si prajitura cu foi fragede si crema de caramel, prajitura Ferrero Rocher sau prajitura Tosca. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise