Prajitura cu crema din iaurt cu piersici by Laura S.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu crema din iaurt cu piersici by Laura S.

Ingrediente

  • blat:
  • - 8 oua
  • - 8ls apa
  • - 16ls zahar(de preferinta pudra)
  • - 16ls faina
  • - 1lamiie/portocala-coaja
  • - 1 praf copt
  • ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  • - 200ml lichid pentru insiropat blaturi
  • (ori si ce,numai deschis la culoare sa fie.Din pacate mi-e mi-au baut baietii zeama de la compot si am zis ca nu-i nimc o sa amestec lapte+ vanilie,dar si aici m-am impidecat ca nu mai aveam vanilie in casa.Dar ce mi--a trecut prin caßsa caramelizez usor putin zahar + lapte.Dar caramelul a iesit ceva mai inchis ca nu am putut fii atenta si asa, am patat putin blaturile.Nu a iesit deloc rele la gust, dar vizibil nu tocmai apetitlich)
  • crema:
  • - 1l/kg de iaurt cu gust de piersici
  • (eu am cumparat de la Lidl iaurt cu piersici/maracuja)
  • - 6 foi de gelatina
  • - 100g zahar-optional(eu am pus deoarece piciul meu cel mic, ultima data cind am facut o asemena praji. a zis ca nu-i place crema ca nu este destul de dulce)
  • - 2 doze mari de compot de piersici
  • ( numarul de piersici din doze a fost exact cit trebuia sa acopere prajitura.Dar cine doreste nu trebuie sa pua jumatatile de piersici intregi si nici 2 doze.Piersicile se pot taia marunt si amesteca in jaurt.Sau in loc compot de persici se poate folosi cimpot de caise.Sint mai micute si mai uosr de papat/taiat).
  • - 100ml lichid pentru fpile de gelatina

Mod de preparare

Folie de gelatina se inmoaie pt. cel putin 5 min. in apa rece.

Lichidul se incalzeste max. 40°C si faile de gelatina bine stoarse se amesteca pe rind in lichidul cald pina se topesc.

Daca cumva lichidul nu este destul de cald,sau se raceste intr-e timp si gelatina nu este fluida,sau nu pooate deveni fluida.

Recipientul cu lichid+ gelatina se introduce in alt recipiend cu apa calda si se amesteca pina ce gelatina devine lichida.

Iaurtul se amesteca cu zaharul(daca se pune) si cu gelatina si se pune pentru 10 min. la congelator.

Se scoate se amesteca si jumatate se toarna peste blatul din tava.

Se aseaza piersicile deasupra si se acopera cu restul cremei de jaurt.

Deasupra se aseza a doua jumatate de blat si totul se introduce la frigider pentru cel putin 3 ore.Eu am lasat peste noapte.

Prajutura se potioneaza ,se presara cu zahar pudra si daca se doreste se poate decora sau servi linga si frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise