Reteta de prajitutra cu foi si crema de nuci. Cum faci acasa reteta de prajitura cu foi si crema de nuci.
Foile se prepara foarte simplu. Punem pe foc toate ingredientele pentru foi, in afara de faina, intr-o craticioara adanca. Fierbem la foc mediu, amestecand continuu, pana cand compozitia capata culoarea caramelului. Stingem focul si adaugam faina, apoi lasam la racit aluatul.
Apoi il imăpartim in 4 bucati si intindem 4 foi, presarand faina pe blatul de lucru. Le coacem pe dosul tavii, presarate cu faina sau acoperite cu hartie de copt. In 5-6 minute la 180 de grade Celsius, sunt gata, asa ca stati cu ochii pe ele.
Asezati-le pe un gratar sau un capac de lemn sa se raceasca. Ideal este ca suprafata sa fie dreapta, ele fiind moi cand le scoatem din cuptor, apoi devenind tari dupa racire.
Cat se racesc foile, preparam crema.
Prajim intai nucile in cuptor sau pe aragaz, apoi le macinam intr-un robot. Nu le puneti in stare cruda pentru ca, crema nu va mai avea acelasi gust.
Intr-un bol incapator puneti restul de ingrediente pentru crema si mixati pana cand compozitia capata consistenta, apoi incorporati nucile macinate.
Umpleti foile si acoperiti-le cu un capac de lemn sau alta tava si asezati deasupra o greutate. Lasati la rece cateva ore bune sau chiar peste noapte si apoi taiati prajitura in forma dorita.
Daca vreti, o puteti decora cu zahar pudra vanilat. Pofta buna!
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii