Guguluf cu cacao si glazura de cafea – reteta usoara si delicioasa. Descopera cum sa prepari un desert pufos si aromat, perfect pentru orice ocazie!
Preincalzeste cuptorul la 180°C si unge o forma de guguluf de 24 cm cu unt sau ulei, apoi tapeteaza cu faina.
Intr-un bol mare, mixeaza ouale cu zaharul pana devin spumoase si isi dubleaza volumul (cam 5-7 minute).
Adauga uleiul treptat, continuand sa mixezi, urmat de lapte si extractul de vanilie.
Intr-un alt bol, amesteca faina, cacaoa, praful de copt si sarea.
Incorporeaza treptat ingredientele uscate in compozitia lichida, amestecand usor pana obtii un aluat omogen.
Toarna aluatul in forma pregatita si niveleaza suprafata.
Introdu forma in cuptorul preincalzit si coace guguluful timp de 40-45 de minute sau pana cand trece testul scobitorii (scobitoarea introdusa in mijlocul prajiturii iese curata).
Dupa ce este copt, scoate guguluful din cuptor si lasa-l sa se raceasca in forma pentru 10-15 minute, apoi rastoarna-l pe un gratar pentru a se raci complet.
Intr-un bol mic, amesteca zaharul pudra cu cafeaua tare, adaugand-o treptat, pana obtii o glazura densa, dar fluida.
Daca doresti un luciu mai intens, poti adauga o lingurita de unt topit.
Toarna glazura peste guguluful racit, lasand-o sa curga frumos pe margini.
Daca doresti, poti presara nuci maruntite, fulgi de ciocolata sau migdale prajite deasupra glazurii pentru un plus de textura si decor.
Acest guguluf se potriveste perfect alaturi de o ceasca de cafea sau ceai, iar combinatia de cacao cu glazura de cafea ii da un gust bogat si rafinat.
Incearca si reteta de guguluf cu afine si iaurt, guguluf cu mere sau guguluf cu visine. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii