PRAJITURA CU FRUCTE USCATE

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
PRAJITURA CU FRUCTE USCATE

Ingrediente

  • 350 g coaja de portocala confiata
  • 230 g caise confiate
  • 230 g ananas confiat
  • 230 g stafide
  • 125 g cirese uscate
  • 125 g nuci tocate
  • 125 g faina
  • Blat.
  • 230 g unt moale
  • 230 g zahar
  • 4 oua
  • Coaja de portocale si lamaie
  • 350 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Un paharel de coniac
  • Glazura:
  • 50 g unt
  • 230 g zahar pudra
  • 4 linguri de coniac

Mod de preparare

Coaja de portocale se taie in cubulete de 1 cm si se dau in fiert 1 min, apoi se scot din apa si se pun intr-un sirop de apa si zahar din cantitati egale si se fierb 10-15 min, se scot si se usuca.

Fructele se amesteca cu 100 g faina pentru a nu se lipi.

Untul se freaca cu zaharul, se adauga ouale pe rand, coaja de portocale si lamaie. Apoi se adauga faina si praful de copt, alternativ cu coniacul. La final se adauga fructele confiate.

Tava trebuie tapetata cu faina si cu 2 foi de copt, iar pe dinafara se tapeteaza tava cu folie de aluminiu.

Aluatul se pune in tava si se da la cuptor la foc foarte mic ~1 ora si ceva.

Cand este gata se glazureaza .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise