Prajitura cu gem si crema de nuci

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu gem si crema de nuci

Ingrediente

  • 2 pachete margarina
  • 475 gr zahar
  • 6 oua
  • 600 gr faina
  • 100 gr smantana dulce - optional
  • praf de copt
  • coaja rasa de lamaie, sare, esente - vanilie, rom
  • 400 gr nuci macinate
  • gem

Mod de preparare

Blatul : Frecam margarina cu 200 gr zahar spuma, adaugam 2 galbenusuri, smantana (optional - daca avem / vrem), faina si praful de copt in ploaie, coaja rasa de lamaie, esentele si un praf de sare. Ungem tava cu unt / ulei si tapetam cu faina si intindem alatul cu ajutorul unei spatule sau unui cutit. Intindem peste aluat un strat de gem, apoi pregatim crema de nuci pentru a finaliza prajitura.

Crema : Separam ouale care ne-au ramas. Frecam galbenusurile cu 275 gr zahar pana se topesc cristalele (cat de cat), adaugam nucile macinate, apoi albusurile (2 ramase de la blat + 4 de la crema) batute spuma. Mestecam de jos in susca sa nu se lase compozitia, apoi o turnam in tava peste gem. Dam prajitura la cuptor pentru 40-45 de minute, la foc potrivit. Este delicioasa !

Sa aveti pofta !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise