Se bat cu telul laptele rece, uleiul, un pic de zeamă de lămâie şi zahărul. Se adaugă ingredientele uscate şi se omogenizează bine. Se pune aluatul în forma tapetată şi se coace aproximativ 15 minute la 180 de grade.
Crema:
300 ml de lapte de soia Inedit cu vanilie Laptele se pune la încălzit. Se topesc in el 100 g zahar.
Se adauga 1 lingură cu vârf de făină (de grâu, albă, sau chiar făină de orez), 1 lingură de amidon alimentar. La sfârşit se adaugă şi aici o lingură de extract de vanilie.
Se fierbe la foc mic de tot până se îngroaşă. Se dă de pe foc şi se aruncă înăuntru 100 g unt sau unt de cocos. Se mai amestecă până se încorporează bine untul. Se răceşte înainte de a se întinde între straturile de blat (care pot fi 2, 3 sau chiar 4, în funcţie de cât de mare e tava de copt şi cât de înalt creşte blatul).

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii