autor:

Anca Rm

» » Prajituri

Prajitura cu mere si nuca

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 august 2016

Ingrediente
-500 gr faina, -1 praf de copt, -4 linguri untura, -100ml lapte, -1 ou, -coaja de la o lamaie, -3-4 linguri zahar, -1 lingurita scortisoara/nucsoara/pudra ghimbir, Pt umplutura, -1.5kg mere, -zahar (in functie de dulceata merelor si de gustul d-voastra), -1 lingurita scortisoara, -2 linguri gris, -200 gr nuca

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura , oul batut usor cu furculita , scortisoara si coaja de lamaie . Framantam cu mainile (sau se poate folosi un robot) pana cand obtinem un aluat compact , nelipicios pe care sa il putem intinde. In functie de umiditatea fainii poate mai trebuie adaugata 1-2 linguri .
Acoperim cu o folie si dam la frigider pentru jumate de ora.
Merele le curatam de coaja si le dam pe razatoarea mare. Daca sunt foarte zemoase atunci trebuie stoarse .
Pe foc ,intr-o cratita punem merele impreuna cu zaharul si scortisoara si le calim . Lasam sa se raceasca .
Cand este rece punem grisul si amestecam bine .
Nuca o taiem grosier si o prajim intr-o tigaie. O adaugam in mere .
Ca sa coacem prajitura avem nevoie de o tava de 30x25 cm . Nu trebuie unsa si nici de hartie de copt nu este nevoie. Trebuie sa fie curata si uscata foarte bine .
Intindem jumate din aluat ca sa acoperim fundul tavii. Cu o furculita intepam din loc in loc aluatul . Peste asezam merele calite si racite si nivelam . Asezam deasupra jumatea ramasa de aluat ,intepam usor aluatul din loc in loc si dam la cuptorul incins pana se rumeneste usor .
Lasam la racit, pudram cu zahar si servim .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere, stafide si nuca de cocos

Prajitura cu mere, stafide si nuca de cocos

In primul rand , eu am procedat putin altfel la umplutura, am curatat merele, am scos cotorul si

2 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Prajitura cu mere si bezea de nuca

Prajitura cu mere si bezea de nuca

Se face blatul-In oala mixerului batem galbenusele cu zaharul pana devine o spuma mai deschisa adaugam

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • -500 gr faina
  • -1 praf de copt
  • -4 linguri untura
  • -100ml lapte
  • -1 ou
  • -coaja de la o lamaie
  • -3-4 linguri zahar
  • -1 lingurita scortisoara/nucsoara/pudra ghimbir
  • Pt umplutura
  • -1.5kg mere
  • -zahar (in functie de dulceata merelor si de gustul d-voastra)
  • -1 lingurita scortisoara
  • -2 linguri gris
  • -200 gr nuca

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura inteligenta cu portocale