Prajitura cu nectarine si caramel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu nectarine si caramel

Ingrediente

  • * 6 oua
  • * 6 linguri de faina
  • * 6 linguri de zahar
  • * 1 pliculet praf de copt
  • * 1 pliculet zahar vanilat
  • * 1 lingura coaja rasa de lamaie - optional
  • * un varf de cutit de sare - optional
  • * 7 nectarine
  • * 10 linguri de zahar pt caramelizat

Mod de preparare

Am separat ouale, albusurile le-am batut spuma cu zaharul si z.vanilat.

Am adaugat pe rand cate un galbenus si cate o lingura de faina (in care am amestecat praful de copt), coaja de lamaie si sarea (unii nu pun niciodata sare in blaturi, altii pun chiar mai multa, io pun doar un varf de cutit, poate ca are vreo contributie).

Zaharul ar trebui caramelizat in tava de copt, adica presaram zaharul intr-un strat pe toata suprafata tavii unse in prealabil cu unt si se baga in cuptor pana se topeste si devine auriu. io insa am caramelizat zaharul intr-o oala si am turnat in tava tapetata cu hartie de copt (se vede ca am schimbat tava din mers cand am vazut cat aluat am ).

Nectarinele le-am decojit, le-am taiat felii si le-am asezat cuminti si inghesuite in tava peste zaharul ars intarit intre timp.

Am turnat deasupra blatul si am bagat prajitura la cuptorul preincalzit pt aprox 40 min (primele 5-10 pe foc mare, apoi am redus la prima treapta).

Dupa 40 min am incercat cu scobitoarea si era coapta. am stins cuptorul si am lasat prajitura sa se racoreasca cu usa cuptorului deschisa.

Daca aveti tava mai mare, mariti cantitatea de aluat la cate oua vreti (10 oua, 10 Lg faina, 10 Lg zahar si tot asa); tava mea are 25x35 cm (inaltime aprox 5 cm) si cred ca puteam linistita sa fac blatul din 8 oua.

Dupa vreo 2 ore am scos prajitura din cuptorul racit intre timp, mai era doar putin calduta. am pregatit o tava pe care am rasturnat prajitura. Caramelul topit s-a scurs frumos si apetisant in blat insiropandu-l imbietor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise