Ouale se spala si se separa.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Se adauga zaharul treptat, si se bat albusurile pana se topeste zaharul, iar spuma sta pe tel.
Se adauga coaja de lamaie rasa, vanilia, nuca, praful de copt,galbenusurile si faina.Se amesteca cu telul fara sa insistam, pentru a nu se lasa spuma de albus.
Intr-o tava de 40/40 se pune hartie de copt care se unge cu unt sau 2 linguri de ulei.
Aluatul se pune in tava si se niveleaza.
Se coace in cuptorul incins in prealabil la o temperatura moderata (150-170 grade) timp de 20 -30 minute, in functie de cuptor.Blatul, cand este copt, daca il atingi cu un deget la mijlocul tavii, trebuie sa fie ferm, iar culoarea trebuie sa fie aurie.Cand este copt se scoate si se lasa sa se raceasaca.
Intre timp se face siropul dintr-o cana de zahar, 1/2 cana de apa si o felie de lamaie, si se lasa sa se raceasca.
Dupa racire, blatul se insiropeaza cu ajutorul unei linguri. Eu nu pun foarte mult sirop.
Untul, adus la temperatura camerei,se amesteca cu nessul care a fost frecat un pic cu galbenusurile.Se adauga zaharul pudra, si se freaca spuma.Nu puneti nessul direct peste unt, pentru ca se dizolva foarte greu.
Crema astfel obtinuta, se intinde cu ajutorul unui cutit mai lung, peste blat
Stratul de crema nu trebuie sa fie mai inalt de 4- 5 mm,iar blatul in jur de 4-5 cm.
Se presara nuca macunata peste crema, dupa care se portioneaza in romburi sau patratele.
Recomandare
Inainte de servire, prajiturile cu crema pe baza de unt, se tin la temperatura cemerei o jumatate de ora.
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii