autor:

anuta

» » Prajituri

Prajitura cu piure de castane si crusta de nuci

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Ingrediente
Blat forma de tort cu diametrul de 26 cm):, 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 2 linguri de ulei, un praf de sare, Umplutura:, 200 ml frisca lichida, 200 g piure de catane, un plin de gelatina (10 g), Sirop:, 3 linguri de miere de albine, 200 ml apa, Crusta de nuci:, o cana de zahar, o lingura de apa, 400 g miez de nuca maruntit, un ou, Decor:, o mana de miez de nuca, 5-6 linguri de frisca batuta cu piure de castane

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se intaresc. Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul apoi se adauga in albusuri si apoi nse adauga faina in ploaie. Se toarna compozitia in forma tapetata cu hartie de copt apoi se da la copt cca.20 min. la foc domol.

Se scoate blatul din forma, se lasa sa se raceasca apoi se taie pe lung in doua.

Se mixeaza frisca pana se intareste apoi se adauga piureul de castane, se mixeaza din nou. Se hidrataeaza gelatina in 100 ml apa rece apoi se topeste la bain marine si se adauga in frisca

Se aseaza primul disc de blat in forma, se insiropeaza usor cu sirop preparat din miere cu apa apoi se toarna frisca cu piureul de castane si se acopera cu al 2 lea disc de blat, insiropat si el cuy restul de sirop ramas.

Se caramelizeaza zaharul cu lingura de apa si cand capata culoarea maro deschis se pune miezul de nuca. Se amesteca bine si se da de pe foc. Se adauga repede oul batut, se amesteca repede si se intinde pe toata suprafata prajiturii, cat este fierbinte. Se da la rece apoi se decoreaza cu frisca si piure de castane si bucati de miez de nuca.Se lasa de seara pana a 2 a zi inante de a fi taiata prajitura

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piure de castane si crusta de nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Kurtos kolacs - cosuri de fum

Kurtos kolacs - cosuri de fum

Drojdia sfaramata cu o lingurita de zahar si 80 ml lapte caldut, o punem sa creasca. Intr-un bol

1 vot    0 comentarii
2h
Prajituri
Mini Pavlova cu capsune si afine

Mini Pavlova cu capsune si afine

Mod preparare bezea: Se separa albusurile de galbenusuri si se presara fiecare cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
2h 55 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Blat forma de tort cu diametrul de 26 cm):
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g piure de catane
  • un plin de gelatina (10 g)
  • Sirop:
  • 3 linguri de miere de albine
  • 200 ml apa
  • Crusta de nuci:
  • o cana de zahar
  • o lingura de apa
  • 400 g miez de nuca maruntit
  • un ou
  • Decor:
  • o mana de miez de nuca
  • 5-6 linguri de frisca batuta cu piure de castane

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cupcakes decorate cu buttercream Cupcakes decorate cu buttercream

Mai intai se pregatesc briosele. Mixul de briose se amesteca usor cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone