Prajitura cu piure de castane si crusta de nuci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu piure de castane si crusta de nuci

Ingrediente

  • Blat forma de tort cu diametrul de 26 cm):
  • 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 2 linguri de ulei, un praf de sare
  • Umplutura:
  • 200 ml frisca lichida, 200 g piure de catane, un plin de gelatina (10 g)
  • Sirop:
  • 3 linguri de miere de albine, 200 ml apa
  • Crusta de nuci:
  • o cana de zahar, o lingura de apa, 400 g miez de nuca maruntit, un ou
  • Decor:
  • o mana de miez de nuca, 5-6 linguri de frisca batuta cu piure de castane

Mod de preparare

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se intaresc. Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul apoi se adauga in albusuri si apoi nse adauga faina in ploaie. Se toarna compozitia in forma tapetata cu hartie de copt apoi se da la copt cca.20 min. la foc domol.

Se scoate blatul din forma, se lasa sa se raceasca apoi se taie pe lung in doua.

Se mixeaza frisca pana se intareste apoi se adauga piureul de castane, se mixeaza din nou. Se hidrataeaza gelatina in 100 ml apa rece apoi se topeste la bain marine si se adauga in frisca

Se aseaza primul disc de blat in forma, se insiropeaza usor cu sirop preparat din miere cu apa apoi se toarna frisca cu piureul de castane si se acopera cu al 2 lea disc de blat, insiropat si el cuy restul de sirop ramas.

Se caramelizeaza zaharul cu lingura de apa si cand capata culoarea maro deschis se pune miezul de nuca. Se amesteca bine si se da de pe foc. Se adauga repede oul batut, se amesteca repede si se intinde pe toata suprafata prajiturii, cat este fierbinte. Se da la rece apoi se decoreaza cu frisca si piure de castane si bucati de miez de nuca.Se lasa de seara pana a 2 a zi inante de a fi taiata prajitura

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise