autor:

anuta

» » Prajituri

Prajitura cu piure de castane si crusta de nuci

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Ingrediente
Blat forma de tort cu diametrul de 26 cm):, 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 2 linguri de ulei, un praf de sare, Umplutura:, 200 ml frisca lichida, 200 g piure de catane, un plin de gelatina (10 g), Sirop:, 3 linguri de miere de albine, 200 ml apa, Crusta de nuci:, o cana de zahar, o lingura de apa, 400 g miez de nuca maruntit, un ou, Decor:, o mana de miez de nuca, 5-6 linguri de frisca batuta cu piure de castane

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se intaresc. Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul apoi se adauga in albusuri si apoi nse adauga faina in ploaie. Se toarna compozitia in forma tapetata cu hartie de copt apoi se da la copt cca.20 min. la foc domol.

Se scoate blatul din forma, se lasa sa se raceasca apoi se taie pe lung in doua.

Se mixeaza frisca pana se intareste apoi se adauga piureul de castane, se mixeaza din nou. Se hidrataeaza gelatina in 100 ml apa rece apoi se topeste la bain marine si se adauga in frisca

Se aseaza primul disc de blat in forma, se insiropeaza usor cu sirop preparat din miere cu apa apoi se toarna frisca cu piureul de castane si se acopera cu al 2 lea disc de blat, insiropat si el cuy restul de sirop ramas.

Se caramelizeaza zaharul cu lingura de apa si cand capata culoarea maro deschis se pune miezul de nuca. Se amesteca bine si se da de pe foc. Se adauga repede oul batut, se amesteca repede si se intinde pe toata suprafata prajiturii, cat este fierbinte. Se da la rece apoi se decoreaza cu frisca si piure de castane si bucati de miez de nuca.Se lasa de seara pana a 2 a zi inante de a fi taiata prajitura

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piure de castane si crusta de nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tiramisu Exquisa

Tiramisu Exquisa

Se bate frisca Hulala. Albusurile se bat spuma cu zaharul pudra si cel vanilinat. Galbenusurile se

7 voturi    2 comentarii
20 min
Prajituri
rulada cu fructe

rulada cu fructe

Se amesteca galbenusurile cu zahar.Se adauga faina si ciocolata rasa si se amesteca in continuare,la

7 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Blat forma de tort cu diametrul de 26 cm):
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g piure de catane
  • un plin de gelatina (10 g)
  • Sirop:
  • 3 linguri de miere de albine
  • 200 ml apa
  • Crusta de nuci:
  • o cana de zahar
  • o lingura de apa
  • 400 g miez de nuca maruntit
  • un ou
  • Decor:
  • o mana de miez de nuca
  • 5-6 linguri de frisca batuta cu piure de castane

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec cu lamaie Chec cu lamaie

Mixez 3 oua bine, apoi adaug 220 gr zahar in ploaie si mixez pana se topeste zaharul. Apoi adaug zeama de lamaie, mixez bine (dupa fiecare

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu gem Prajitura cu gem

Puneti untul topit intr-un bol, adaugati zaharul, zaharul vanilat si ouale. Amestecati bine cu un tel sau mixer. Adaugati apoi faina

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
tarta cu migdale si amaretti