Prajitura cu prune si bezea

Reteta de prajitura cu prune si bezea. Prajitura cu prune si bezea reteta simpla. Retete de prajituri cu prune. Retete cu prune.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu prune si bezea

Ingrediente

  • 4 oua
  • 10 linguri lapte
  • 100 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 200 gr faina
  • 150 g zahar pentru bezea
  • vanilie

Mod de preparare

Intai se separa ouale. Peste galbenusuri se pune laptele si se mixeaza, se adauga apoi zaharul si se amesteca cu mixerul la viteza maxima pina devine ca o spuma. Se toarna apoi uleiul in fir subtire, batind in continuare, pina se incorporeaza tot, dupa care se adauga faina, in care s-a amestecat praful de copt. Va rezultat un aluat care nu este nici tare, dar nici nu curge, este mai moale.

Se tapeteaza cu unt sau margarina, in strat gros, o tava (20x30 cm) si se pune pesmet. La prajiturile cu fructe este recomandat sa se puna in tava tapetata, pesmet, nu faina. Se ia cu lingura din aluat si se pune din loc in loc in tava, dupa care se niveleaza cu un cutit cu lama lata, trecut prin apa rece.

Se presara putin pesmet, (se poate si fara), dupa care se aseaza prunele si se da la copt, la 170 de grade C, cuptor preincalzit.

Intre timp, mixam albusurile ramase cu un praf de sare, vanilia si zaharul. Trebuie sa obtinem o bezea ferma si lucioasa.

Cind s-a copt pe jumatate, se scoate din cuptor si se pune deasupra bezeaua. Se reduce focul la 160 de grade C si se mai coace pina cind spuma devine usor aurie.

Prajitura cu prune si bezea se lasa sa se raceasca si se taie in forma dorita. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise