Prajitura cu prune si branza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu prune si branza

Ingrediente

  • 300 gr biscuiti
  • 200 gr unt
  • 2 linguri cacao
  • 6 oua
  • 600 gr branza dulce
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 350 gr zahar + 4 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 125 gr iaurt gras
  • 600 gr prune
  • optional topping de ciocolata

Mod de preparare

Spalam prunele, le taiem jumatati si scoatem samburii. Le lasam la scurs pe un servetel.

Sfaramam biscuitii in robotul de bucatarie si apoi turnam peste ei untul topit amestecat cu 2 linguri de zahar si 2 linguri cacao. Omogenizam bine si intindem amestecul intr-o forma rotunda cu pereti detasabili ca si cum am aseza aluatul pentru o tarta, acoperind si peretii formei pana la jumatate. Dam la cuptor la foc mic 20 de minute.

Batem ouale intregi cu 350 gr zahar si zaharul vanilinat apoi incorporam branza. Turnam amestecul de branza peste blatul de biscuiti si asezam prunele frumos peste compozitie. Dam la cuptor 40 de minute la foc mediu apoi o lasam sa se raceasca bine 2 -3 ore.

Batem frisca foarte tare, daca e nevoie adaugam si un pliculet de intaritor. Amestecam in frisca si iaurtul si intindem aceasta crema peste prajitura. Optional ornam cu cateva firicele de topping de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise