Prajitura cu visine

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu visine

Ingrediente

  • - 4 oua
  • - o cana zahar
  • - 5 linguri de apa
  • - 3 linguri ulei
  • - 2 cani faina
  • - 1 lingura cacao
  • - zahar vanilat, esenta de vanilie
  • - un borcan compot visine
  • - un plic crema vanilie
  • - 400 ml lapte
  • - ciocolata rasa (de orice tip)

Mod de preparare

Se pune la fiert, cana de zahar cu 5 linguri de apa. Albusurile se bat spuma, iar peste ele se adauga treptat, siropul fierbinte, galbenusurile, uleiul, aromele si faina. Se amesteca bine, iar un sfert din compozitie, se toarna intr-o tava de copt, de forma dreptunghiulara, nu prea mare, altfel nu o sa fie inalta prajitura. Tava se unge cu unt si se tapeteaza cu faina, in prealabil. In restul de compozitie se pune lingura de cacao, se amesteca bine si se rastoarna peste primul strat de compozitie. Se presara visine fara samburi si scurse de zeama. Se baga la cuptor, la foc potrivit, pana trece de testul scobitorii. Intre timp se prepara crema de vanilie, conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce s-a racit blatul, se unge cu crema de vanilie la suprafata, apoi se rade ciocolata pe deasupra. Dupa ce sta un pic la rece se taie in ce forme doriti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise