Prajitura cu zmeura, fara zahar

Timp pregatire
60 minute
Prajitura cu zmeura, fara zahar

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua foarte mari (XL)
  • 40g indulcitor Green Sugar
  • 70 g faina integrala de grau
  • 10 g cacao(11% grasime)
  • 1 varf cutit bicarbonat de amoniu
  • 1 varf cutit bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgt zeama lamaie/4 picaturi otet
  • Crema de zmeura:
  • 200 g zmeura
  • 40 g indulcitor Green sugar
  • 1/2 lgt zeama lamaie/2 picaturi otet
  • 100 g smantana lichida (30% grasime)
  • Pentru asamblat:
  • 100 g smantana lichida
  • 4.5 g indulcitor Green Sugar
  • 180 g zmeura

Mod de preparare

Blat:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Pune ouale intr-un vas impreuna cu indulcitorul si mixeaza pana cand la suprafata se formeaza spuma.

3. Adauga peste ouale batute faina, cacaoa si bicarbonatul (de amoniu si de sodiu) stins cu zeama de lamaie/otet, si mixeaza pana la inglobarea totala a ingredientelor.

4. Toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 10 minute.

5. Scoate tava din cuptor si lasa blatul sa se raceasca complet, apoi taie marginile si portioneaza-l in dreptungiuri de 7 x 4cm.

Crema de zmeura:

1. Pune zmeura intr-un vas impreuna cu indulcitorul si zeama de lamaie, la foc mic. Lasa pe foc pana cand scade lichidul (~ 8min) si obtii o compozitie groasa. Dupa ce s-a ingrosat lasa sa se raceasca complet (eu grabesc procesul de racire punand vasul cu zmeura intr-un alt vas in care am pus apa rece).

2. Mixeaza smantana lichida pana cand capata volum si consistenta, apoi inglobeaza in ea zmeura.

Asamblare:

1. Pune pe fiecare dreptunghi cate 2 lingurite de crema de zmeura.

2. Pe 6 dreptunghiuri pune cate 6 bucati de zmeura, apoi pune celelalte dreptunghiuri deasupra.

3. Mixeaza smantana lichida cu indulcitorul (4.5 g) pana capata volum si cosnistenta.

4. Pune frisca intr-un pos cu varf stelat si orneaza fiecare prajiturica, apoi pune cate o zmeura pe fiecare mot de frisca.

S-aveti pofta!

Reteta pregatita de Alina, @bucatarealalaplesneala.blogspot.ro, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise